DOLAR 32,3849 0.16%
EURO 34,9779 -0.28%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22769010,24%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ KANATLI BARAJI VE SULAMASINDA MUTLU SONA DOĞRU

ELAZIĞ KANATLI BARAJI VE SULAMASINDA MUTLU SONA DOĞRU

ABONE OL
Eki 17, 2020 11:40
ELAZIĞ KANATLI BARAJI VE SULAMASINDA MUTLU SONA DOĞRU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet Elâzığ ilimizin en önemli sulama projelerinden biri olan Kanatlı Barajında incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalarla alakalı bilgi alan Dündar,  gerekli talimatları verdikten sonra alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar neticesinde 20 Ekim 2020 tarihinde baraj gölünde suyun tutulacağını belirtti.

21.000 KİŞİYE TARIMSAL İSTİHDAM SAĞLANACAK

Dündar, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elazığ Kanatlı Barajı ve Sulaması Projesinin 2020 yılı fiyatlarıyla, 185 milyon TL baraj inşaatı, 210 milyon TL sulama şebekesi inşaatı ve 30 milyon TL sulama alanında yapılan arazi toplulaştırma bedeli ve baraj gölalanı kamulaştırma bedeli olmak üzere toplam 425 milyon TL ‘ye mal oldu.

Böylece temelden 79 m yüksekliğinde, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde ve 4,9 milyon m3 gövde dolgu hacmine sahip olan Elazığ Kanatlı Barajında depolanacak 43,90 milyon m3 su ile Arazi Toplulaştırması da yapılan Elazığ İli Karakoçan ve Kovancılar ilçe sınırlarında bulunan Demirci ve Kuşcu Ovaları ile 19 köyün içinde bulunduğu 70.920 da tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama şebekesi ile 2021 yılı sulama sezonuyla birlikte sulanması temin edilecek ve yılda 79 milyon TL tarımsal sulama faydası ve 21.000 kişiye tarımsal istihdam sağlanacak.

Söz konusu Kanatlı Barajı Sulama alanının da içinde olduğu Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 köyde ve toplam 19.185 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları sayesinde, bu alandaki çok hisseli arazi sorunları çözüldü, sınır ihtilafları ve işgal sorunları çözüme kavuşturularak, bütün parselleri yolla irtibatlandırıldı. Böylece, tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak suretiyle, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliği arttırılması ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu projelerin, Elazığ ilimize kazandırılmasında emeği ve desteği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, DSİ Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize, DSİ ve yüklenici firmalarının çalışanlarına ve katkı sunan herkese en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz. Elazığ ilimize, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerimize ve çiftçilerimize hayır olsun. Bol ve bereketli kazançlar getirsin. DSİ Çalışır Elazığ kalkınır, Türkiye kalkınıyor. Su gibi aziz olun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.