DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,061,05
BITCOIN 22767660,56%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ELAZIĞ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARLARI

ELAZIĞ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARLARI

ABONE OL
Ağu 2, 2021 20:05
ELAZIĞ İL HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

“Koronavirüs salgınıyla mücadele virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında ilgi (a), (b) ve (c) genelgeler ile bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirilmiştir.

Vaka sayılarında yaşanan düşüş ve salgının seyrinde görülen yavaşlama üzerine 1 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Kabine ‘de; halihazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi kararlaştırılarak kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar belirlenmiştir.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri buna göre belirlenmiş ve her bir risk grubunda uygulanacak tedbirler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde belirlenen kriterler doğrultusunda ilgi (ç) genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmiştir. Yeni bir karar alınıncaya kadar ilimiz orta risk grubunda değerlendirilmiştir.

Bu doğrultuda ilgi İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nde belirtilen hususlar İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca değerlendirilmiş olup, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca; İlimizde daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin 07.00-20.00 saatleri arası olarak yeniden belirlenmesine,

Oy birliği ile karar verilmiştir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.