DOLAR 32,4007 0.15%
EURO 35,3652 0.14%
ALTIN 2.323,350,20
BITCOIN 22903802,74%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

EĞİTİMDE KALİTEYİ HAK EDİYORUZ

EĞİTİMDE KALİTEYİ HAK EDİYORUZ

ABONE OL
May 13, 2023 11:36
EĞİTİMDE KALİTEYİ HAK EDİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık üç buçuk aylık yaz tatilinin sona ermesine birkaç gün kaldı.

Öğrenciler ve öğretmenler uzun süren bir dinlenme döneminin ardından Pazartesi günü ders başı yapacaklar. Tabi miniklerin eğitim dönemi okula adapte süreci göz önüne alınarak bir hafta önceden başladı.

Eğitim ve öğretimin toplumumuz için ne denli önemli olduğunun hepimiz farkındayız.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın iyi bir eğitim-öğretim alması, başarılı birer meslek sahibi olmaları hepimizin tek isteğidir.

Okulların ve öğretmenlerin çocuklarımızın ailelerinden aldığı eğitimi destekleyerek, onları hayata hazırlayan unsurlar olmaları gerektiğini düşünecek olursak, verilen eğitimin kalitesi konusunda görevin büyük kısmı öğretmenlere düşüyor.

Ülkemizde devlet okullarının yanı sıra özel okul ve dershane açılma ihtiyacı duyuluyorsa demek ki ters giden, eksik kalan bir şeyler var…

Sonuçta, özel okullar veya dershanelerde görevli öğretmenlerde, devlet okullarında görevli öğretmenlerde aynı eğitimden, aynı sınavlardan geçerek mesleğe başlıyor.

İnsanların çocuklarını özel okullara ve dershanelere gönderme zorunda kalmaları bir bakıma özel okullarda veya dershanelerde görevli öğretmenlerin mesleklerinde daha başarılı oldukları sonucunu doğuruyor.

Bu durumda, kendini geliştiren ve görevini hakkıyla yerine getiren öğretmenler ve öğrencileri başarıyı yakalıyor.

Bizler veliler olarak sadece kendi çocuğumuzun değil, memleketimizde yaşayan tüm çocuklarımızın, gençlerimizin doğru ve kaliteli bir eğitim almalarından yanayız. Sonuçta kaliteli yetiştirilen insanlar, kaliteli toplumları oluşturur.

Üzerlerine büyük yük düşen öğretmenlerimizde ricamız;

İşinizin zor olduğunun farkındayız. Kendisine ve çevresine faydalı bireyler yetiştirmek hiç kolay değil… Fakat çocuklarımızın geleceği bir nevi sizin ellerinizde… Lütfen öğrencilerinize kendi evlatlarınız gibi yaklaşın. Onları gözlemleyin. Şefkatli aynı zamanda otoriter olun. Sadece ders çalışın, şu kadar soru çözün diye tembihlemenin yanı sıra, konuları daha iyi anlayabilmeleri, akıllarında kalabilmeleri için püf noktalarını öğretin. Dersinizi sevdirmeye çalışın. Gördüğünüz başarısızlıkların sebebini araştırın. Direkt klasik olan “Ders çalışmıyor” hükmünü vermeyin. Onlara kapasitelerine göre, sizin dersinizden başka sayısız derslerinin olduğunu dikkate alarak ödev vermeye çalışın.

Çocuklarımızın başarılı öğrenciler olarak yetişmesinin yanı sıra saygılı, dürüst, ahlâklı, kültürlü vatanına milletine bağlı birer birey olmaları için de lütfen çaba gösterin.

Empati kurarak, kendinizin de bir zamanlar öğrenci olduğunuzu ve aynı zorluklardan geçtiğinizi unutmayın.

İnanıyorum ki bu şekilde yaklaşıldığı takdirde başarısız olabilecek öğrenciniz olmayacaktır.

Bu düşünce ve temennilerle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize kazasız belasız, başarı dolu bir eğitim- öğretim yılı diliyorum.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.