DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.282,460,23
BITCOIN 22839181,30%
Elazığ
°

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DÜNYADA AŞI PASAPORTU TARTIŞMALARI

DÜNYADA AŞI PASAPORTU TARTIŞMALARI

ABONE OL
Nis 15, 2021 02:02
DÜNYADA AŞI PASAPORTU TARTIŞMALARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında havayolları, hükümetler, eczane zincirleri gibi yüzlerce kuruluş geçtiğimiz aydan itibaren sağlık kimlik bilgilerini doğrulamak için özel olarak kontrol edilen dijital sistemler kullanmaya başladı. Ülkemizde de birçok kuruma girmek için Hayat Eve Sığar(HES) uygulamasından kod alınması şartı getirildi. İleriki zamanlarda tüm dünyada farklı isimlerle kullanılan bu sistemlere aşı bilgilerinin de girileceği konuşuluyor.

Ülke giriş çıkışları için ise bir benzer yöntem olan “aşı pasaportu” sistemi tartışılıyor. Ancak insanlar, bu durumun mahremiyetle ilgili sorun yaratacağından endişeli olduklarını dile getiriyor. Sistemleri geliştiren kişiler ise bu endişeleri gölgede bırakacak alternatif oluşturmanın mümkün olacağını söylüyor.

Sağlık bilgilerini ülkeler arası geçişlerde ya da kurumlara girerken paylaşmak istemeyen insanlara farklı bir çözüm getirilmesi üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Yapılan alternatif öneriler arasında; kurumların aşı merkezleri ile iletişim kurarak yalnızca kişinin aşı olup olmadığı bilgisine ulaşmasına izin verilmesi tartışılıyor. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.