DOLAR 32,3978 0.19%
EURO 35,0092 -0.23%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2267013-0,70%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DÜNYA TÜRKLERİN OLABİLİR MİYDİ ?

DÜNYA TÜRKLERİN OLABİLİR MİYDİ ?

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:30
DÜNYA TÜRKLERİN OLABİLİR MİYDİ ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İnsan Türk tarihini( tarihimizi) okuyunca üzülüyor. Egemenlik kavga ve savaşlarını araştırınca ister istemez derinden “ah” çekiyor ve teessüre kapılıyor.
Timur Han ile Yıldırım Beyazit’in, Yavuz Han ile Şah İsmail Han’ın egemenlik savaşlarının zararı sadece bizlere olmuştur. Osmanlıyı fetrete götüren savaşın galibi Timur’un Türklüğünden şüphe edebilir miyiz?
Asla. İran’ı zapt ettiğinde Türk düşmanı Firdevsinin mezarı başında “ Ey Firdevs’i ! Kalk da gör, mezarında, kitabında( Şehname) Türk bahadırlarının ayağı altındadır” ve “ Biz ki Melike Turan, Emiri Türkistan’ınız, Biz ki Türkoğlu Türküz; Milletlerin en kadimi ve en ulusu Türk’ün başbuğunuz” diyen biri kötü olabilir mi?
16 ve 17 ci yüzyılın dünyasında 9 büyük devlet vardır. Bunların ilk üçü dahil olmak üzere 5 tanesi Türk devletidir. Ne yazık ki 5 i de birbiriyle uğraşmıştır.Osmanlılar ile Safaviler, Safaviler ile Özbekler, Özbekler ile Babürlüler, Osmanlılar’ ileMemluklular..
İnsan şunu düşünmekten kendini alamıyor:
Acaba bu Türk Devletleri birlik olsalardı, bugün ki dünyanın siyasi, kültürel ve ekonomik haritası acaba nasıl olurdu?
YAVUZ KUZGUN
Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.