height="132" />
CIVATA

CIVATA

ABONE OL
Nis 2, 2021 13:40
CIVATA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok tatlı olmasa da, bir yılı daha geride bırakıyoruz. Aslında kaleme aldığım diğer bir yazının düzeltmelerini yaparken, fakülteye gitmek için yol alırken yeni yapılmış olan ve Kuzey çevre yolunu Fırat Üniversitesi Hastanesine bağlayan yolun, Fevzi çakmak mahallesinin paralel caddesinde 31.12.2020 tarihi ve saat 11:24’de yol alırken, yolun orta refüjün de 65 yaş üstü bir amcanın yön tabelasının arkasında hararetle uğraştığını fark ettim. Ellerinin kalan gücünü harcıyordu memleket malı için. Akan trafikte yol aldığımdan, durma şansım olmamıştı. Güzel bir anıyı yakaladığımı hissetmiştim.  İleriye doğru gidip, heyecanla kavşaktan U dönüşü aldım ve amcayla konuşmaya karar verdim. Amca; tabeladan biraz ileriye doğru gitmişti. Merhaba diyerek, sorumu sordum. Amcacığım;  tahmin ettiğim gibi sanırım bu tabelanın arkasında ki cıvatayı sıkıyordun değil mi? dedim.

Amcanın bana verdiği cevap. Evet oğlum. Bu yolu yeni yaptılar. Tabelada yeni asıldı. Buradan geçerken, tabelanın arkasında ki civatanın sallandığını gördüm. Yazık, günah. Devlet malıdır. Düşmesin dedi. Çıkma saatim bitmeden, dönüp cıvatayı sağlamlaştıracağım. Elle olmadı, içime sinmedi dedi. Elini öpmeye kalktığımda, bırakmadı. İsmini sordum. Ben Tunceliliyim. İsmim; “Süleyman Aydın” dedi. Rica etsem tabelanın yanına gidip bir fotoğrafınızı alabilir miyim dedim. Kibarlığıyla, tabi yavrum, alabilirsin dedi. Al ki gençlere örnek olsun diye de ekledi. Yeni yılını kutlayarak, oradan ayrıldım. Sizin gibi insanlar olduğu müddetçe bu devlet batmaz dedim. Allah razı olsun sizden ve sizin gibilerden.

 

Evet;  bir cıvata,  bir somun. Değeri ne kadar? . Hizmet götürülmüş vatandaşa. Vatandaş bilinçli. Devlet terbiyesi ile yetişmiş birçok insanımız var. Hz Ömer adaletiyle, Hz Ali cesurluğuyla, ”Devlet malından bir hırka bile olsa aşıran, çalan şehit olmaz.” hadisiyle hem hal olan.

Haydi bir güzellik yapalım. Altmış beş yaş üstü vatandaşlar artık sokağa çıksın, özgürce sıksınlar cıvataları, solusunlar havayı ciğerlerinde.

Onlar dışında ki tüm vatandaşların belirli bir süre sokağa çıkmasın. Saygıyla.  Yoksa memleketin cıvatasını sıkacak kimse bulamayacağız. Ölenlerin ardından rahmetle…

Sağlıcakla kalın…

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.