Ana Sayfa Siyaset 30 Ocak 2026 95 Görüntüleme

“CHP Darbe Dönemlerini Aratmayan Bir Saldırı Altında”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin “yargı ve siyaset eliyle hedef alındığını” savunarak, yaşanan süreci “CHP’ye yönelik bir darbe girişimi” olarak niteledi. Özel, 19 Mart’ta yaşananların geçmiş darbelerden farklı olarak yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve partisinin iktidar hedefini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin bu süreçte sergilediği dayanışmaya dikkat çeken Özel, özellikle İYİ Parti’ye teşekkür ederek, saldırının yalnızca CHP’ye değil demokrasiye ve çok partili sisteme yöneldiğini vurguladı.

Ekonomik tabloya da sert eleştiriler getiren Özel, emekli ve asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekerek, “Biz bu rakamlardan utanıyoruz ama iktidar utanmadan savunuyor” dedi. Çözümün erken seçim olduğunu yineleyen Özel, halkın iktidardan umudunu kestiğini savundu.

Devam eden yargılamalara ilişkin konuşan Özel, duruşmaların canlı yayınlanmamasını eleştirerek, dokuz ay boyunca iktidara yakın medya tarafından ortaya atılan iddiaların iddianamelerde yer almadığını öne sürdü. “İddialar doğru olsaydı bugün bu salonda alnımız açık duramazdık” diyen Özel, davaların siyasi olduğunu iddia etti.

İstanbul için dikkat çeken bir çıkış yapan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyarak, İstanbul seçimlerinin yenilenmesini önerdi. Seçimi kaybetmeleri halinde siyaseti bırakacağını söyleyen Özel, “Kazanırsak erken seçim sandığı gelecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com