height="132" />
BÜTÜN MESELE ELAZIĞLI OLMAK YA DA OLMAMAK..!

BÜTÜN MESELE ELAZIĞLI OLMAK YA DA OLMAMAK..!

ABONE OL
May 13, 2023 11:59
BÜTÜN MESELE ELAZIĞLI OLMAK YA DA OLMAMAK..!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye genelinde 16 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Atama haberinin ardından ilimizde herkes kendine yakın bulduğu ya da sempati duyduğu rektör adayının atamasının yapılmasını beklerken gündem sorusu tamamen değişti.  Günlerdir merakla beklenen “Rektör kim olacak?” sorusu “Rektör neden Elazığlı değil?” konusuna dönüştü.

Benim ise akılıma ilk gelen soru şu oldu? Göreve yeni atanan herkesi önyargılı davranarak eleştirmek zorunda mıyız? F.Ü. Rektörlüğü’ne atanan Fahrettin Göktaş’a yapılan yorumlar bu durumun son örneği…

Öncelikle şunu düşünmek gerekir… Cumhurbaşkanı Erdoğan, rektör ataması yaparken sadece o ilde doğanları mı tercih ediyor? Yoksa farklı kriterler mi arıyor? Anlaşıldığı üzere aranan özellik sadece o ilde doğmuş olmak değil… Kaldı ki Türkiye genelinde atanan diğer rektörlerden bazıları da  atandığı ilde doğmamış. Fakat nedendir bilinmez olumsuz eleştiri sadece bizim ilimizden yükseliyor. Bu arada bundan önceki dönemlerde görev yapan Elazığlı rektörlerin de farklı eleştirilere maruz kaldığını hatırlatmadan geçemeyeceğim. Demek ki Elazığlı olmakla iş bitmiyor. Eleştirilecek bir konu mutlaka bulunuyor.

Şunu unutmayalım… Makam sahibi bir kişi eğer işini gerektiği gibi yapmamışsa, eksik, hata vs. varsa buyurun hep birlikte eleştirelim. Fakat daha işbaşı yapmamış, hatta ilimize bile gelmemiş, sadece ataması belli olmuş bir rektörü bu derece eleştirip yıpratmaya çalışmaya hakkımız yok. Daha işe başlamadan motivesi düşürülmeye çalışılan bir eğitimciden yarın öbür gün ne bekleyebilirsiniz? Ne talep edebilirsiniz?

Kısaca insanları yıpratmaya çalışmak hiç hoş bir davranış değil… Başta yıkıcı eleştiri yapmak sonrasında ise hayırlı olsun ziyaretine gitmek, övgüler yağdırmak  insan olana yakışmaz. Geçmişte bunun pek çok örneğini gördük…

Bu aralar insanlar birbiriyle fazla görüşmüyor. Tek eğlencemiz sosyal medya olmuşken, ilimizle ilgili yolunda gitmeyen eleştirilecek bir konu arıyorsak atanan rektörün nereli olduğunu değil de, pandemi döneminde olmamıza rağmen Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’ne neden hâlâ atama yapılmadığı olabilir mesela… Ya da ilimizde mevcut vaka sayısı neden resmi makamlarca açıklanmıyor da olabilir?

Özetlemek gerekirse hayat bir yarış. Yapılan her yarışın da maalesef bir tane kazananı oluyor. Bu mevkilere gelebilmek için fazlasıyla çaba sarf eden birbirinden değerli Rektör adayı hocalarımızı  takdir ederek, yeni rektörümüz Fahrettin Göktaş’a görevinde başarılar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.