DOLAR 32,3831 0.19%
EURO 35,0502 -0.08%
ALTIN 2.325,510,27
BITCOIN 2272172-0,62%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BU YARATIKLARLA AYNI HAVAYI TENEFFÜS ETMEK İSTEMİYORUZ

BU YARATIKLARLA AYNI HAVAYI TENEFFÜS ETMEK İSTEMİYORUZ

ABONE OL
May 13, 2023 11:56
BU YARATIKLARLA AYNI HAVAYI TENEFFÜS ETMEK İSTEMİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayramdan bu yana kaçırılan minik Eylül ve Leyla ile yatıp kalktık. Arama çalışmalarını takip ettik. Umutlarımızı bir an olsun yitirmedik. Yitirmek istemedik. İyi bir haber alabilmek için gece gündüz dua ettik. Ama maalesef olmadı. Peş peşe gelen kötü haberlerle bir kez daha yıkıldık, yandık, kavrulduk. Daha hayatının başında olan iki masum yavru melek olup uçtu bu kirli dünyadan.

Bir kez daha minicik savunmasız çocuklarımızın cani sapıkların elinde heder olmasına istemeyerek şahit olduk. Hangi kelimeleri kullanacağımızı üzüntümüzü, öfkemizi nasıl ifade edeceğimizi bilemedik.

İnsanlığımızdan kaçıncı kezdir utandık artık hatırlamaz olduk… Bu yaratıklarla aynı havayı teneffüs etmekten bıktık usandık… Yüreğimiz yanıyor… İçimiz sızlıyor… Duymaktan yorulduk… Üzülmekten yorulduk… Ve en önemlisi söylemekten yorulduk…

Duyduğumuz her benzeri olayda içimiz biraz daha yandı. Nefretimiz, kinimiz biraz daha büyüdü bu alçak, sapık canilere karşı…

Allah minik yavrularımızın ailelerine sabırlar versin. Bizler dayanamıyoruz peki, onlar ne yapsın? Bu yangını söndürmenin bir yolu yok. Fakat hafifletmenin, azda olsa vicdanları rahatlatmanın ve bundan sonra bu tür olaylara meydan vermemenin yolu illa ki vardır.

CEZALAR CAYDIRICI MI?

Artık her benzer olaydan sonra haklı olarak halktan yükselen “İdam” seslerine kulak vermenin zamanı gelmedi mi? Cezalardaki yetersizlik yüzünden kaç ailenin daha perişan olması gerekiyor?

Cinsel istismar vakalarına karşı ceza olarak düşünülen kimyasal hadım yeterli mi? Veya bile isteye işlenmiş cinayet sanıklarına verilen hapis cezaları yeterli mi? Bence yetersiz… Kimse kusura bakmasın bu şahsiyetsiz, sapık, cani, alçakların göreceği cezalar bunlar olmamalı…

Bu yaratıklara idam bile az aslında… Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz bu zalim alçaklara yaptıklarının aynısı yapılmalı… İşte o zaman belki o masumların vicdanlarımızda açtığı derin yaralar bir nebze olsun rahatlar ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ibretlik ve caydırıcı bir ceza verilmiş olur.

BU PİSLİK YARATIKLARIN BU GÜNE KADAR YAPILDIĞI GİBİ CEZAEVİNE KONULUP BİR DE ÖDÜLLENDİRİR GİBİ BESLENMESİNİ İSTEMİYORUZ?

Türk milleti idam cezasının çıkmasını tam destekliyor. Tabi bu arada hata ile masumların da cezalandırılmasını istemiyor… Cezanın getirilmesini, kararların doğru verilerek düzgün bir şekilde uygulanmasını istiyor. Başka alternatif yok… Vatan hainleri, sapık alçaklar, masumları katleden caniler için idam cezası artık şart oldu.

Artık yeter diyoruz… Yetsin diyoruz… Kadınların, çocukların, hayvanların gördüğü işkence ve zulüm son bulsun istiyoruz. Bu yaratıklarla aynı havayı teneffüs etmek istemiyoruz. Bu pislik yaratıkların bu güne kadar yapıldığı gibi cezaevine konulup bir de ödüllendirir gibi beslenmesini istemiyoruz?

Bugün sabah saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal yapmış olduğu açıklamada bir kez daha; cinsel istismar suçları ile ilgili yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirterek, “Çocuklarımızı korumak için gereken düzenlemeler yapılacak” dedi.

Bu açıklamaya istinaden Sayın Ünal’dan ve gerekli düzenlemeleri yapacak olan yetkililerden Türk Milleti olarak ricamızdır: Lütfen karar verirken bir an için empati kurun. O minik yavruların kendi çocuklarınız olduğunu düşünün. İşte bu düşünce içerisinde vicdanınızı, vicdanımızı rahatlatacak bir karar vererek en azından gece başınızı yastığınıza rahat koyun.

Son bir not… Devlet hak edenlere gereken cezayı vermekle yükümlüdür. Meclisten konu ile ilgili yasanın bir an evvel çıkmasını istiyoruz. Her türlü konuda mecliste el kaldırıp indiren Sayın Vekillerimiz… Şu günlerde hepiniz Mecliste kayıt yaptırmak için bulunuyorsunuz. Herkes kendi ilinin meşhur ikramları ile boy gösteriyor. Evet, milletvekili seçildiğiniz için çok mutlusunuz ve mutlu olmakta da çok haklısınız. İnşallah meclis açıldığı zaman milletin yararı ve isteği yönünde alacağınız kararlar ile millet olarak biz de mutlu oluruz.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.