height="132" />
BETON MİKSERLERİNE SIKI DENETİM

BETON MİKSERLERİNE SIKI DENETİM

ABONE OL
Eyl 15, 2020 17:21
BETON MİKSERLERİNE SIKI DENETİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, beton mikserlerinden yollara dökülen harç nedeniyle asfaltın zarar görmesi ve trafik güvenliği açısında oluşan risklere karşı denetimlerini sürdürüyor.

Elazığ Belediye Meclisi’nin beton mikserlerine yönelik ‘ekolojik kapak taktırma’ zorunluluğu yönündeki kararı doğrultusunda, ekolojik kapak sistemini araçlarına taktırmayan hazır beton firmalarına, Kabahatler Kanunu çerçevesinde yasal müeyyide uygulanacak.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Şehir içinde beton taşıyan mikser kamyonlar, taşıma esnasında sağa, sola veya yokuşlardan çıkarken mikser içindeki beton asfalta dökülmekte ve asfaltta kalıcı bozulmalara sebebiyet vermektedir. Yollarda tahribatlara engel olabilmek için ‘beton taşıyan mikser kamyonlara taşıma sırasında betonun dışarı akmaması için beton boşaltma ağzına kapak yapma zorunluluğu getirilmesi’ yönündeki Belediye Meclisi Kararına rağmen karara uymayan hazır beton firmalarına Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai müeyyide uygulanacaktır. Kararın uygulanmasına yönelik ekiplerimiz tarafından etkin denetimler kararlılıkla sürdürülecektir.” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.