DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2272078-0,82%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN KARAKUŞ;BU HATADAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLSİN

BAŞKAN KARAKUŞ;BU HATADAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLSİN

ABONE OL
Ara 17, 2020 18:48
BAŞKAN KARAKUŞ;BU HATADAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLSİN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av.Erhun Karakuş 24 Ocak tarihinde meydana gelen Elazığ depremi sonrası orta hasarlı binada yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu söyleyerek ilgili kurumları bu aksaklığın giderilmesi yönünde göreve davet etti.

Başkan Karakuş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Elazığ depremi sonrası hasar tespit çalışmaları 10 günde tamamlanmıştı. Depremin üzerinden yaklaşık 11 ayın geçmesine rağmen Elazığ’daki en büyük sıkıntıların başında gelen ve yılan hikayesine dönen bir türlü ne yapılacağı hakkında karar verilemeyen orta hasarlı binalarla ilgili  vatandaşların tedirginlikleri  ve mağduriyetleri devam etmektedir.

Depremzedeler binalarının orta hasar kavramından çıkartılmasını beklerken güçlendirilen bir bina da güven içerisinde oturamayacaklarını defalarca ifade ederken vatandaşlar ne yazık ki dikkate alınmıyor oysa ki; 1967 yılında 6,8 şiddetinde ki Adapazarı depreminde, yanlış bir uygulama ile Orta hasarlı binalar güçlendirilerek 1999 Marmara depreminde ki o güçlendirilmiş binaların hepsi yıkılmış ve binlerce  insanımız ölmüştür.

Peki şuan Elazığ Valiliği  09.12.2020 tarihli tebligatı ile bütün merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlıkları olmak üzere birkaç merkez belde belediye başkanlıklarına göndermiş olduğu bu belge ile Elazığ’da ki yaklaşık bin 600 orta hasarlı binanın ıslah edileceğini dolayısıyla tebligat yapılan vatandaşların tahliye etmeleri için bu kış gününde ve pandemi yasakları gözardı edilerek kiralık evlerin yok denecek kadar az olması ve maddi imkanı olmayan vatandaşların durumları hiçe sayılarak neden böyle akıl almaz bir zulme izin veriliyor.

İlimizdeki orta hasarlı binaların tekrar uzman ekipler tarafından gözden geçirilmesi ve  bu konunun netleştirilmesi gerekir çıkan sonuç ağır hasarlı veya hafif hasarlı şeklinde olmalı, vatandaşı bu kış günü, pandemi döneminde perişan edecek böyle bir hatadan ve yanlıştan biran önce vazgeçilmesini ilimizin siyasi iktidar yöneticileri ve Sayın Vali Bey’ den  kamuoyu olarak talep etmektedir”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.