DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0933 -0.12%
ALTIN 2.297,930,91
BITCOIN 22835531,24%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AYŞEGÜL KALEM’in KİTABI “HİÇ BİTMİO” ÇIKTI

AYŞEGÜL KALEM’in KİTABI “HİÇ BİTMİO” ÇIKTI

ABONE OL
Nis 2, 2021 21:46
AYŞEGÜL KALEM’in KİTABI “HİÇ BİTMİO” ÇIKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi ve Yönetici Koçu Ayşegül Kalem’in ikinci kitabı “Hiç Bitmio” İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Hayat, bir başlangıçlar ve bitişler döngüsü mü?

Yoksa değişimler ve dönüşümler “Hiç Bitmio” mu?

Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi ve Yönetici Koçu Ayşegül Kalem’in ikinci kitabı “Hiç Bitmio” İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Altı bölümden oluşan kitabında farklı zamanlarda farklı karakterlerle farklı ilişki dinamikleri içinde tekrarlanan duyguları anlattığını belirten Kalem, “Duygular bir yerde başlıyor, başka bir yerde devam ediyor. “Bitti” denilen hiçbir şey bitmiyor, insanın hücrelerine işliyor. Ancak o duyguları yaşayan olarak değişimle, dönüşümle, yaralanmayla, zenginleşmeyle yoluna devam ediyorsun” dedi.

Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi ve Yönetici Koçu Ayşegül Kalem’in “Hiç Bitmio” adlı deneme – öykü kitabı İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. İçinde bir küçürek öykünün de bulunduğu kitap, Artçı Sancılar, Kağıt Kesikleri, Arsız Umut, Hesaplaşma, Yakarış ve Üç Noktalar olmak üzere altı bölümden oluşuyor. Her bir bölümde belirli duygulara yoğunlaşıldığını, bu yüzden duyguların birbirine yakın olduğu hikâyeler öbeğinden oluştuğunu anlatan Kalem, ancak o duyguların yer yer anne ile çocuk, eski sevgili ya da tanrı ile kişinin arasında yaşanmış olabileceğini belirtti. Hiçbir bölümün diğerinin tamamlayıcısı olmadığını söyleyen Kalem, “Sadece farklı zamanlarda farklı karakterlerle farklı ilişki dinamikleri içinde tekrarlanan duygular var. Belki de kitaptaki bütünlüğü sağlayan şey duygunun devam etmesi. Bir yerde başlıyor, başka bir yerde devam ediyor” dedi.

Duygular asla bitmiyor!

Kitabının isminin neden “Hiç Bitmio” olduğunu ise Kalem şöyle açıklıyor: “Bittiğini bildiğimiz tek şey hayat. O da ölümle bitiyor. Öldükten sonra da bitip bitmediği inanç sistemine göre değişiyor. Onun haricinde arada kalan her şey küçük bitişler ve başlangıçlar serisi. Bir döngü var. Yalnızca acılar bitmiyor da değil, aşk da hiç bitmiyor, sevmek de bitmiyor ve umut da bitmiyor. Kahrolmak da bitmiyor, yakarmamız da bitmiyor. Bitmiyor ve bitmesin de zaten!”

Değişim ve dönüşümle zenginleşiyoruz

“Bitti” denilen hiçbir şeyin bitmediğinin, insanın hücrelerine işlediğinin altını çizen Kalem, “Bizde bir silme tuşu yok. Mesela bir insanla yaşadığın anların bir sonu gelse de o insanla birlikteyken yaşantıladıklarının tezahürü seninle hayat boyu devam ediyor. O ilişki bittikten sonra yoluna devam ederken o ilişkiyi yaşamış bir insan olarak devam ediyorsun. Oradaki değişimle, dönüşümle, yaralanmayla, zenginleşmeyle… Biten şey sadece o kişiyle yaşadığın deneyimleme hali. Sen artık o ilişkiyi yaşamadan önceki sen değilsin. Değişmeye de dönüşmeye de devam ediyorsun. Yani hiç bitmiyor…” ifadelerini kullandı.

“Hiç Bitmio”, yazarın 2013 yılında yayınladığı ve her biri yaşanmış gerçek 21 farklı hikâyeyi anlattığı “Terapi Odamda Kesişen Öykülerimiz”in ardından ikinci kitabı.

Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi

Kitap ismi: Hiç Bitmio

Yazar: Ayşegül Kalem

Kategori: Yetişkin

Tür: Deneme

Editör: Sema Günaydın Çınar

Sayfa: 112

Kapak Tasarım: Serkan Yolcu

Grafik Tasarım: Gelengül Erkara

Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.