DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 22911502,09%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ARDIÇ AĞACI

ARDIÇ AĞACI

ABONE OL
Nis 2, 2021 15:32
ARDIÇ AĞACI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hey gidi Ardıç ağacı ne çok kişiyi ağırladın altında. Ne güzel baktın dağlara ve ovalara. Üzerine konan Ardıç kuşu ne güzel nasiplendi senden. Sen de ondan. Filizlenmen bu kadar kolay oldu bak o güzelim kuş sayesinde. Sen Can’sın, o Canan.  Cem Karaca dememiş boşuna “Sevda Kuşun Kanadında”. Bilmiyordum hikayenizi inan bu yazıyı yazana kadar.

Ne kadar güzelmiş  hikayeleriniz. İdeon’un Tanrıları hikayesinden öğrendim aşkınızı. Kitapta “Elinde tuttuğun tohumu bir ardıç kuşu yutup sindirmez ve dışkı olarak atmazsa o tohum filizlenmez”. deniliyordu. Ardıç kuşu almasa içine senden bir parça, kursağın görmese tohumun yolculuğunu, filizlenmezdi umutların demek ki? Kuşun içinde açılmasaydı tohumun, neslin bu kadar hızlı yayılır mıydı? Söyle! Altında kaç hayal birbirine ip atlattı? Kaç savaş oldu? Kaç aşk yaşandı yorgun uyumalarında. Yılanlar uğradı mı yamacına. Şanslıdır karıncalar inan iğneli yapraklarını yorgan yaptıklarından. Sağlam bir yorgan çünkü. Yaprağın, “Hem kılıç gibi keskin, hem cennet gibi her dem yeşil”. Yalnızlıkların ve özlemlerin şiiri olmuşsun güzel gönüllerde. Bitmeyen bir pastil gibisin, Ardıç kuşunun kursağında. Yeni doğumlara gebe, çatlayan tohumlarda yarınların umutlarına hasret.

Faydalarını bilseydi insanoğlu seni sırtında taşırdı bilsen. Konuştun mu doğayla söyle  sevgili Ardıç. Ne zaman yağmur yağacak, tohumların ne zaman yeniden toprakla bulaşacak. Yeni doğumlara ne zaman gebe kalacak. İğneli yapraklara eli değen İnsanoğlu’nun canı yanmazdı inan, bilseydi faydalarını. Kışın neden dökmezsin yapraklarını söyle? Neden o yeşil yaprakların kıskandırır diğer ağaçları. Rengin neden solmaz diğer ağaçlara inat.  Direnir misin zamana siper ederek gövdelerini? Şaman Türkleri’nin  ve Bektaşi Alevileri’nin dallarına umut asmaları asaletli duruşundan mıdır söyle? Depdebeli doğa yamacında çok ağaç barınmaz genelde. Tüm ağaçlar kendini bıraksalar da ölüme, sen nedense direnirsin ben buradayım diye.?

 Resim. Ardıç Ağacı, Kuşu ve Tohumu.

Ey güzel Ardıç.! Tütsüler yaktım bugün, senin şerefine. Masanın bir köşesinde “Sen”, Bir köşesinde  “Ardıç Kuşu”. Haydi demlenelim Doğayla.

Sağlıcakla Kalın.

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.