height="132" />
ARABULUCULUKTA UZMANLIK EĞİTİMLERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

ARABULUCULUKTA UZMANLIK EĞİTİMLERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

ABONE OL
Kas 23, 2020 23:43
ARABULUCULUKTA UZMANLIK EĞİTİMLERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında başarıyla uygulanan arabuluculukta uzmanlık eğitimlerinin kapsamı genişletildi. Bugün itibarıyla banka ve finans hukuku, sigorta hukuku, sağlık hukuku, inşaat hukuku, fikri ve sınai haklar hukuku, enerji hukuku ve spor hukuku alanlarında uzman arabuluculuk eğitimleri başladı.

Adalet Bakanlığı, daha önce iş uyuşmazlıklarında uygulanan uzmanlık eğitiminin kapsamını genişletti. Hukuk uyuşmazlıklarının daha hızlı bir şekilde çözülmesine katkı yapması beklenen uzman arabuluculuk, banka ve finans hukuku, sigorta hukuku, sağlık hukuku, inşaat hukuku, fikri ve sınai haklar hukuku, enerji hukuku ve spor hukuku alanlarında da uygulanacak. Böylece konusunda uzman arabulucular, uyuşmazlıklar karşısında taraflara daha süratli ve etkin çözümler önerileri sunabilecek.

Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı arabuluculuğu, iş uyuşmazlıklarında 1 Ocak 2018, ticari uyuşmazlıklarda 1 Ocak 2019 ve tüketici uyuşmazlıklarında ise 28 Temmuz 2020’den itibaren zorunlu olarak uyguluyor. Arabuluculukta uzmanlık eğitimi şartı ise ilk olarak iş uyuşmazlıklarında 2018’de uygulanmaya başlandı. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık sürede bu eğitimlerin arabuluculuğun gelişiminde önemli katkılar sağladığı görüldü. Bugün başlayan uzmanlık eğitimi ile birlikte arabuluculuğun uygulandığı tüm alanlarda uzmanlık eğitimi zorunluluk haline getirilmiş oldu. Arabulucular pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan derslere katılarak uzmanlık belgesi alabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.