height="132" />
Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran 2021

Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran 2021

ABONE OL
Haz 20, 2021 10:15
Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran 2021
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Diplomasi Forumu, 18-20 Haziran 2021 tarihleri arasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde ve CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Antalya’da düzenleniyor.

Forumun açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu’nu, dünyanın ilk meclisi Patara’nın evsahibi olan, yani insanın konuşarak, müzakere ederek sorunlarına çözüm arama geleneğinin başladığı bu kentte düzenlediğimizi belirtti. Türkiye’nin en zor coğrafyalar dahil Dünya üzerinde uzman kadrolara emanet ettiğimiz 252 temsilcilik ile en büyük beşinci hariciye teşkilatına sahip olduğunu ve gerek liderler düzeyinde gerek Büyükelçilikler düzeyinde dünyanın her köşesinde sorun çözmeye çalışan girişimci bir diplomasi uyguladığımızı vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yeniden Asya, Dijital Diplomasi ve Antalya Diplomasi Forumu girişimleriyle geleceğin etkin dış politika enstrümanlarını oluşturduğumuzu ve değişime, karşımıza çıkan farklı sınamalara karşı yeni bir mecra, hatta yeni bir dış politika aktörü daha ortaya koyduğumuzu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dış politikanın aynı zamanda bir düşünce ve inovasyon alanı olduğunu, diplomasinin zihinlerde başladığını, rekabetçiliği değil, uluslararası işbirliğini öne çıkarmamız gerektiğini ve birlikte harekete geçmeden insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulamayacağımızı ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Diplomasi Forumu’nun birlikte düşünme ve hareket tarzları geliştirmek için diplomasi dünyasına yeni bir ortam, yeni bir sahne sunduğu hususunun da altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Forum marjında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci ve Antalya Diplomasi Forumu toplantıları için Antalya’da bulunan AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’le Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, göç ve vize serbestisi konuları başta olmak üzere Türkiye-AB gündem maddelerinin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.