DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,971,35
BITCOIN 22765992,55%
Elazığ
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AĞAR BAKAN KURUM İLE İNCELEMELERDE BULUNDU

AĞAR BAKAN KURUM İLE İNCELEMELERDE BULUNDU

ABONE OL
Oca 25, 2021 19:02
AĞAR BAKAN KURUM İLE İNCELEMELERDE BULUNDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar depremin yıl dönümünde Elazığ’ı ziyaret eden Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sahada eşlik ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Ağar Bakan Kurum’u havaalanında karşılayarak deprem konutları, inşa alanları ve proje sahalarında yapılan incelemelerde Kurum’a eşlik etti.

Bakan Kurum Milletvekili Ağar ile birlikte ilk olarak Yazıkonak’ta yapımı tamamlanan TOKİ Konut Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Ardından Bizmişsen TOKİ konut sahasına geçen Bakan Kurum’a burada da eşlik eden Ağar incelemelere katılarak depremzedelere teslim edilecek evleri inceledi.

Ağar son olarak Bakan Kurum ile birlikte Mustafapaşa Mahallesi TOKİ Konut Alanı’nda incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile bir araya geldi.

Ayrıca Milletvekili Ağar Elazığ’da yapılan deprem çalışmalarını ulusal bir televizyon kanalında canlı bağlantı ile değerlendirdi.

Ağar: “Bugün Gelinen Nokta 20 Yıllık Siyasi Çalışmanın Ürünü”

Milletvekili Ağar Elazığ’da yapılan deprem çalışmalarını ulusal bir televizyon kanalında canlı bağlantı ile değerlendirdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar depremin 1. yıldönümünde Elazığ’da yapılan çalışmaları canlı bağlantı ile katıldığı NTV televizyonunda değerlendirdi.

Depremin ilk anında talepleri hızlıca toplayıp karşılamak için mücadele ettiklerini belirten Milletvekili Ağar; ‘‘Sokakta tabi depremin olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda buraya intikal eden Sayın Süleyman Bakanım ve Sayın Murat Bakanımın üstün gayretleri ile sahadaki bütün taleplerin üzerinden gelmeyi, toplamayı elimizden geldiğince yaptığımızı düşünüyorum.’’

Ağar ‘’5 Noktada Konteyner Kent Kurduk’’

‘‘Depremin ilk saatlerinde talepler barınma ve sıcak yemek ihtiyacıydı. Depremin ilk günlerinde hızlıca bunların üstesinden geldik ve çadır kentlerimizi kurarak sıcak yemek ihtiyaçlarını gidererek vatandaşlarımıza sıcak bir ortam kurmaya çalıştık. Akabinde belirlemiş olduğumuz 5 farklı noktada deprem için geçici olan konteyner kentlerimizi oluşturduk. Bunların bazılarını oluşturduk çünkü talep doğrultusunda oluşturduk ama Allah beterinden saklasın yine bir deprem yaşasak kötü bir sonuç ortaya çıksa Allah korusun onlar için ekstra yerlerimizi AFAD vasıtasıyla alt yapısını hazır bir hale getirmiştik. Hakikaten Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı ben kendim bırakın bir Elazığ milletvekili olmayı vatandaş olarak da görmüş oldum. ’’ dedi.

Ağar ‘’ Sahada Müdahale Ettik’’

Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı bir vatandaş olarak burada gördüğünü dile getiren Milletvekili Ağar; ‘‘Tüm bunlar 20 yıldır gelmiş olduğumuz siyasi hizmetin sonucudur. Ben 1999 depreminde de bir vatandaş olarak elimden geldiğince depremzedelere yardımcı olmaya çalışmıştım. Fakat tabi ki devletimizin o günkü imkanları, bunu sakın kimse yanlış anlamasın ben kimseyi suçlamak için söylemiyorum o günkü ile bugünkü imkanları çok farklı.

Türkiye’nin tabi gayri safi milli hasılasının büyüklüğü burada bütçeye ayrılan pay ve bütçeden planlı bir şekilde gerek AFAD olsun, gerek UMKE, gerek sağlık bakanlığı, TOKİ bambaşka kurumlar oluşmuş bunlar anında sahaya müdahale ettiler. Gerek vatandaşlarımızın binanın altından hızlı bir şekilde çıkartılabilmesi tabi nasip olanları kurtarabildik. Gerekse dediğim gibi alt yapı çalışmaları bizi burada ben bir Türk vatandaşı olarak göğsümüzü ağarttı.’’ dedi.

Deprem zamanında verdiği talimatlar doğrultusunda hareket edildiğini belirten AK Parti Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ‘’Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Bu tabi bir siyasi çalışmanın ürünüdür bunlar. 20 senelik iktidarın sonucudur bunlar.’’ İfadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.