Adana merkezli 11 ilde düzenlenen büyük bir operasyonda, “yatırım danışmanlığı” vaadiyle dolandırıcılık yapan ve suç gelirlerini aklayan 19 şüpheliden 17’si tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyona çok sayıda jandarma ekibi katıldı.
Şüphelilerin, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla vatandaşlara yatırım vaadiyle ulaşarak dolandırıcılık yaptıkları, elde ettikleri suç gelirlerini ise paravan şirketler üzerinden akladıkları belirlendi. Yapılan incelemelerde, 1 milyar 200 milyon liralık işlem hacmi ortaya çıkarıldı.
Operasyon kapsamında, 1 paravan şirket, 2 konut, 10 araç, 17 arsa, 692 banka hesabı ve 8 kripto varlık hesabı donduruldu. Gözaltına alınan 19 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, 17 şüpheliyi “nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderdi.
2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.