Ana Sayfa Gündem 15 Ağustos 2026 699 Görüntüleme

Adalet Sisteminde Çocuklar İçin Yeni Dönem

Adalet Bakanı Akın Gürlek, çocukların adli süreçlerde yetişkinlerden ayrı ve güvenli koşullarda korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Gürlek, çocukların karşı karşıya kaldığı hukuki süreçlerde “çocuğun üstün yararı” ilkesinin esas alındığını belirterek, çocuklara yönelik işlemlerin daha güvenli ve çocukların ihtiyaçlarına uygun ortamlarda yürütüldüğünü ifade etti.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki Çocuk Suçları Soruşturma Büroları ile Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Suçları Soruşturma Bürolarında uzmanlaşmanın artırılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği bildirildi.

Öte yandan adalete erişimde yaşanan engellerin azaltılması amacıyla işitme ve görme engelli bireylere yönelik dijital hizmetlerin geliştirildiği kaydedildi.

Bakan Gürlek, hedeflerinin daha hızlı, etkin ve erişilebilir bir adalet sistemi oluşturmak olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda reform çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Tema Tasarım | Osgaka.com