Türkiye, terörle mücadelede tarihi bir dönemece giriyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde DEM Parti’nin İmralı Heyeti ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, “Terörsüz Türkiye” adını taşıyan yeni açılım sürecinin yol haritası masaya yatırılacak.
PKK Türkiye’den Çekildi, Gözler Saray’a Çevrildi
Terör örgütü PKK’nın Türkiye’den tamamen çekildiğini duyurmasının ardından gözler Beştepe’ye çevrildi. İktidarın “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında yürütülen temaslar, yeni bir aşamaya giriyor. Sürecin mimarları arasında yer alan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de süreci yakından takip ettiği biliniyor.
Üçüncü Temas: Erdoğan ile DEM Parti Heyeti Yine Beştepe’de
Erdoğan ile DEM Parti heyetinin bu görüşmesi, 10 Nisan ve 7 Temmuz’daki temasların ardından üçüncü buluşma olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Körfez turu dönüşünde yaptığı “Bu konuyu da görüşeceğiz” açıklaması, yarınki toplantının önemine dikkat çekmişti.
Kritik Gündem: Hukuki Düzenlemeler ve Suriye Süreci
Beştepe’deki görüşmeyle eş zamanlı olarak Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu da 16’ncı kez toplanacak.
Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sunumları damga vuracak.
Fidan’ın, SDG’nin Suriye’de merkezi yönetime entegrasyonuna dair son gelişmeleri paylaşması bekleniyor.
Tunç ise, PKK’nın silah bırakmasının ardından gündeme gelecek hukuki düzenlemeler hakkında bilgi verecek.
“Toplumsal Bütünleşme” Vurgusu
Adalet Bakanı Tunç, toplantı öncesi yaptığı açıklamada şu mesajı verdi:
“Toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için atılması gereken adımları değerlendireceğiz.”
Bu açıklama, sürecin yalnızca güvenlik eksenli değil, aynı zamanda toplumsal barış ve demokratik katılım çerçevesinde yürütüleceğinin sinyali olarak yorumlandı.


