Ana Sayfa Genel, Gündem, Haberini Gör, Siyaset, Ulusal 3 Temmuz 2025 438 Görüntüleme

“Türkiye Olağanüstü Bir Kriz Yaşıyor”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Özdağ, geçmiş dönemde yaşadığı tutukluluk sürecinde Anahtar Partisi’nin kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Görüşmede ayrıca Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizler de masaya yatırıldı.

“Rehin Tutulduğum Dönemde Desteklerini Esirgemediler”

Basına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Silivri’de yaşadığı tutukluluk sürecine dikkat çekerek, Anahtar Partisi’nin bu süreçte kendisine gösterdiği dayanışmayı unutmadığını söyledi. Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Silivri’de Öcalan’la yapılan müzakerelere karşı çıktığım için beş ay süreyle rehin tutulduğum dönemde, Anahtar Partisi Sayın Genel Başkanı ve Divan Üyeleri desteklerini eksik etmediler, ziyaret ettiler. Haksız tutuklamayı gündemde tutarak hukukun ve demokrasinin yanında durdular. Bu nedenle hem hayırlı olsun dileklerimizi iletmek hem de teşekkür etmek için bugün Anahtar Parti Genel Merkezi’ni ziyaret ettik.”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özdağ, Türkiye’nin çok boyutlu bir krizden geçtiğini vurguladı. Hem dış politikada hem de iç siyasette ciddi sorunların yaşandığını belirten Özdağ, şunları söyledi:

“Ülkemizin gündemi olağanüstü, yoğun ve derin bir krizle karşı karşıya. Bir yanda terör örgütlerinin sözde silah bırakma açıklamalarıyla kamuoyunu oyalayan bir gündem yaratılıyor, diğer yanda ise ekonomik krizin altında ezilen halk, gerçek bir çözüm beklerken yine hayal kırıklığı yaşıyor.”

“İstişareler Artarak Sürecek”

Görüşmenin verimli geçtiğini ifade eden Özdağ, ilerleyen süreçte Anahtar Parti ile daha sık bir araya geleceklerini belirtti:

“Sayın Genel Başkan’la bundan sonra bu tür görüşmeleri daha sık gerçekleştirme konusunda mutabık kaldık. Türkiye’nin ve bölgenin meselelerini birlikte değerlendireceğimiz yeni buluşmalar yapacağız. Bu birliktelik, ülkemizin karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne katkı sunacaktır.”

 
Tema Tasarım | Osgaka.com