Ana Sayfa Bülten, Genel, Gündem, Gündem, Haberini Gör, Politika, Siyaset, Ulusal 5 Haziran 2025 332 Görüntüleme

“PKK Tabela İndiriyor, Ama Siyasi Talepleri Masada”

Son yedi aydır Türkiye’de sürdürülen yeni anayasa çalışmaları, PKK’nın “tabela indirme” hamlesiyle aynı döneme denk gelince, siyasi tartışmalar da derinleşti.

Zafer Partisi, bu süreci “kirli bir pazarlık” olarak nitelendirdi. Partiden yapılan sert açıklamada, “PKK, tabela indiriyor ama siyasal taleplerinden vazgeçmiyor. Hükümet ise bu durumu bir başarı gibi sunmaya çalışıyor” denildi.

Zafer Partisi, iktidarın PKK ile yürüttüğü süreci kamuoyundan gizlediğini ve bu sürece karşı çıkanların “bilgilendirilmediğini” savundu. Parti açıklamasında, “PKK’nın tabela indirmesiyle aynı zamanda yeni anayasa tartışmalarının başlaması tesadüf değildir. Ortada açık bir al-ver süreci var” ifadelerine yer verildi.

Parti yetkilileri, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin milli kimliğine zarar vereceğini belirterek, “Milli kimliğimiz varken yeni bir kimlik oluşturulmaya çalışılıyor” açıklamasında bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “yeni bir milli kimlik” söylemine de gönderme yapılarak, bu ifadenin milliyetçi seçmenler üzerinde derin etkiler yarattığı belirtildi.

“AKP 22 Yılda 134 Maddeyi Değiştirdi”

Açıklamada, AK Parti hükümetinin bugüne kadar 12 kez anayasada değişikliğe gittiği ve bu değişikliklerin 3’ünün referandum yoluyla yapıldığı vurgulandı. 1982 Anayasası’nın 177 maddesinden 134’ünde değişikliğe gidildiğini hatırlatan Zafer Partisi, “AKP’nin değiştirmediği anayasa maddesi neredeyse kalmadı. Şimdi ise bu değişiklikleri, PKK’nın talepleriyle aynı döneme denk getirerek yeni bir anayasa girişimi başlatıyorlar” denildi.

“PKK AKP’den Uzun Yaşadı”

PKK’nın 1984 Eruh-Şemdinli baskınıyla başlayan terör sürecine dikkat çeken açıklamada, örgütün AKP iktidarı öncesi 19 yıl, AKP iktidarı döneminde ise 23 yıl boyunca varlığını sürdürdüğü ifade edildi. “AKP iktidara geldiğinde PKK çözülme sürecindeydi, ancak yanlış politikalarla bu örgüt yeniden canlandırıldı” sözleriyle iktidarın terörle mücadelede başarısız olduğu öne sürüldü.

CHP’ye Eleştiri: “Altı Oku Savunamıyorlar”

Zafer Partisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in son dönemdeki açıklamalarını da eleştirerek, “Kürtçü siyasetin politik taleplerini karşılamaya hazır olduğunu ifade eden Özel, sadece CHP dışındaki seçmeni değil, CHP tabanını da hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.

“Zafer Partisi, Bu Kirli Süreci Anlatmaya Devam Edecek”

Parti açıklaması, şu sözlerle son buldu:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden ilham alıyoruz. Türk milletini kimliksizleştirmeye çalışanlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu karanlık pazarlığın iç yüzünü Türk halkına anlatmayı sürdüreceğiz. Atatürk’ün izinde, Türk milliyetçiliğini yaşatacağız.”

Ümit Özdağ’ın Duruşması 11 Haziran’da

Açıklamanın sonunda, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın duruşma tarihi de kamuoyuna duyuruldu. 11 Haziran saat 10.00’da yapılacak duruşmaya özellikle İstanbul ve çevresindeki vatandaşların davet edildiği belirtildi.

“Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi, onun özgürlüğüyle birlikte yeniden temposuna kavuşacaktır” denildi.

 
Tema Tasarım | Osgaka.com