Ana Sayfa Diğer, Genel, Gündem, Ulusal 19 Nisan 2025 348 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdogan “Nüfusumuz 10 Milyon Gerileyebilir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada aile yapısına yönelik tehditlere dikkat çekti. Ailenin, çocuk sahibi olmanın ve evliliğin daha önce hiç olmadığı kadar örselendiği bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, toplumsal dönüşümün tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM çatısı altında kadın haklarının korunmasına ve demokratikleşmeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, her zaman kadınların yanında olacaklarını ifade etti. Kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi medeniyet perspektifinden ele alan Erdoğan, “Fıtraten kadın ve erkekten oluşan insanı ayrıştırmak, birbirine düşman kılmak bizim medeniyetimize ait bir anlayış değildir” dedi.

“Batı’nın Çarpık Demokrasi Anlayışının Etkisinde Kaldık”

Konuşmasında Batı’nın kadın-erkek ilişkilerine ve demokrasi kavramına yönelik anlayışını da eleştiren Erdoğan, “Kadını ve erkeği karşı karşıya getiren anlayış Batı’ya aittir. Bu müflis zihniyet, tarihini sahteleştirerek insanlığa karanlık deneyimler yaşatmıştır” dedi.

Batılı değerlerin Gazze’deki olaylarla birlikte sorgulanır hale geldiğini ifade eden Erdoğan, “Demokrasi kavramı Batı’nın boyunduruğundan kurtarılmalı ve insanlığa gerçek bir hak ve özgürlük meşalesi olarak sunulmalıdır” diye konuştu.

Türkiye’nin demografik yapısına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum oranlarındaki düşüşe ve evlilik yaşının yükselmesine dikkat çekti. “En iyimser projeksiyonlar bile Türkiye nüfusunun 10 yıl sonra artıştan azalışa döneceğini gösteriyor. Bu gidişat devam ederse, yüzyıl sonunda nüfusumuz 10 milyon azalabilir” dedi.

İnşaat sektöründeki değişimi de bu dönüşüme bağlayan Erdoğan, “Artık 4+1 değil, stüdyo tipi 1+1 konutlar yapılıyor. Çünkü gençler tek başına yaşamayı tercih ediyor” şeklinde konuştu.

“Aile Kurumu Tehdit Altında”

Ailenin korunmasının devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, çocuk sahibi olmanın teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi. “Birçok aile artık 25-30 yaşına gelmiş çocuklarını evlendiremiyor. Bu sadece ekonomik değil, kültürel bir sorun. Aile kurumunu güçlendirmek hepimizin görevidir” dedi.

“Kadın Haklarında Geri Adım Yok”

Kadınlara yönelik hak ve özgürlükler konusunda geri adım atılmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans politikamız devam edecek. 6284 sayılı kanunun tavizsiz uygulanmasına büyük önem veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Kadınların geçmişte başörtüsü nedeniyle yaşadığı ayrımcılıklara da değinen Erdoğan, “Kadınların başörtülerinden dolayı ayrımcılığa uğradığı karanlık günler geride kaldı. Kadınların başörtüsüne, inancına ve kıyafetine saygı duymayı öğreneceksiniz” dedi.

“23 Yılda Türkiye’yi Kadınlarla Büyüttük”

Son 23 yılda Türkiye’nin kadınlarla birlikte büyüdüğünü, kalkındığını ve demokratikleştiğini söyleyen Erdoğan, “Kadın düşmanı zihniyet AK Parti iktidarıyla tarihe karıştı. Kadınlar bu ülkenin gücüdür, geleceğidir” ifadelerini kullandı.

 
Tema Tasarım | Osgaka.com