Ana Sayfa Elazığ, Köşe Yazıları 17 Şubat 2025 274 Görüntüleme

Deprem olacak ! HAZIRMIYIZ ?

En yakın deprem tehlikesi, Tunceli ve Bingöl arasında olabileceğini belirtmek istiyorum. Bu bölgelerdeki Yedisu fayının 250 yılda bir deprem ürettiğini, dolayısıyla buradaki fayın 2030 yılına kadar tekrar hareketlenebileceğini söylüyor bütün yer bilimcileri. Ayrıca, 1860’lı yıllarda bu bölgelerde büyük depremler yaşandığını ve burada da bir deprem riski bulunduğunu belirtiyorum.

 

 

Marmara Bölgesi’nde Büyük Deprem Olma Olasılığı

Marmara Bölgesi’nde ise deprem olma olasılığı, yapılan araştırmaların Marmara Denizi’nde 7’den büyük bir deprem olacağı yönündedir. Amerikan araştırmacılarının çalışmalarına göre, bu deprem olasılığı 30 yıl içinde yüzde 47 dir. Bu çok büyük bir risk, çok büyük bir olasılık. Bu işin şakası yok. Bu bölgeyi derhal depreme hazırlıyor olmamız lazım, bu konuda acil adımlar atılması gerekmektedir.

Lütfen dikkatli olalım. Deprem çantalarımızı alıp hazırlayıp aile içinde kim varsa bilgilendirmelerde bulunalım. Tatbikat yapalım. Evlerde, iş yerlerimizde güvenli bölgeleri tespit edelim.

Sağlıklı, huzurlu, mutlu günler diliyorum. Kalın sağlıcakla.

 
Tema Tasarım | Osgaka.com