height="132" />
Hatır Kahvesi 7. Sayısıyla Okurlarına Merhaba Dedi

Hatır Kahvesi 7. Sayısıyla Okurlarına Merhaba Dedi

ABONE OL
Haz 5, 2023 18:49
Hatır Kahvesi 7. Sayısıyla Okurlarına Merhaba Dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Hatır Kahvesi’ adlı edebiyat dergisinin 7. Sayısı  çıktı.

Okul Öğretmenleri ve öğrenciler  tarafından büyük bir özenle hazırlanan dergi, altı yıl öncesine kadar yılda bir defa olmak üzere her yıl düzenli olarak yayınlanırken ilimizin ve ülkemizin yaşadığı gerek pandemi ve gerekse deprem gibi gerekçelerle yayın hayatına 6 yıl gibi uzun bir zamandır ara vermişti.

2023 yılı itibari ile ‘Hatır Kahvesi’ adlı edebiyat dergisinin 7. Sayısı  çıktı. 64 Sayfadan oluşan Derginin bu yıl ki sayısında öğretmenler ve öğrenciler tarafından kaleme alınan birbirinden özel, okumaya doyulamayan makale ve şiirler okuyucunun beğenisine sunuldu. Zengin içeriği ve özel tasarımıyla büyük beğeni toplayan dergide ayrıca  okuldan mezun olup üniversiteyi kazanan başarılı öğrencilerin isimlerine de yer veriliyor.

Derginin önsözünü kaleme alan Okul Müdürü Fuat Yıldırım, yaşama dair her şeyi öğrencilere aktarmayı görev bildiklerini belirterek, “Hayatın güler yüzüyüz ve sizlerden aldığımız güçle bütün olumsuzluklara rağmen öyle olmaya da devam edeceğiz. En son kaldığımız sayı : 6 En son kaldığımız tarih : 2017 Ve kaldığımız yerden başlama : 2023 Ve verilen ara 6 yıl. Dile kolay… Yüreklerimize sığdıramadığımız çığlıklarımız,acılarımız, bir an düştüğümüz umutsuzluklarımız… Haykıramadıklarımız ve paralelinde suskunluklarımız… Ve verilen arada yaşadıklarımız… Depremler, salgınlar, seller…. Rabbimizden gelen her şeye razıyız. Bizlere düşen ise; ayağa kalkmak, toparlanmak, kaldığımız yerden başlamak, daha ileriye doğru yol almak.Yaşananlardan etkilendik hem de çok. Aksini düşünmek bile ters. Maddi ve manevi her alanda etkilendik ama en çok etkilenenler çocuklarımız oldu. Geleceğimizin sahibibi çocuklarımız. Çocuklarımız deyince akan sular durur bir anda. Her şey onlar için değil m൴? Her ayağa kalkış, her uyanma, her kıpırdanış… Onların bir gülüşüne dünya değer. Ve onlar için bütün güzelliklere göz kırpmak… Hepsi hepsi Onlar için Her şeyin ilacı olan zaman eminim acılarımızı da alıp götürecek. Biraz Sabır.İşte biz bu sabrı, bu zamanı çocuklarımız için sizler içinn derlediğimiz“ Hatır Kahvesi” adlı dergimizde oluşturmaya, doldurmaya çalışıyoruz. Bunun için yine kalemi elimize aldık öğrenci ve öğretmenlerimiz ile birlikte. Amacımız sizi, biraz uzaklaştırabilmek yaşadığımız olumsuzluklardan…. Bir gülümseme, bir sıcaklık çocuklarımızın yüreklerinde… Sizlerin yüreklerinde… Diyorum ya amacımız sadece bu.
Bir gülümseme, bir tebessüm. Yüreğinize dokunabilmek, arada bir de olsa sevinç naraları attırabilmek…Bunları duymamıza gerek yok, yeter ki hissedin….
Sevgiyle kalın,Umutla kalın.” İfadelerine yer verdi.

Derginin yayınlanmasına öcü olan isimlerden biri olan Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Ercan Tolu ise okurlarına şöyle seslendi; Hatır kahvesi yayın yolculuğunda 7.sayıya ulaştık. Bu sayımız 1000 adet olarak basılacaktır. Hatır kahvesi ekibinin genç yazarlarının büyük emekleriyle çıkmaktadır. Genç yazarlarımız bizi yine mahcup etmediler. Hepsinin emeğine sağlık teşekkürler. Hadi sizde bir fincan leziz kahve alın ve keyifle dergimizi okumaya başlayın dedi.

Emeği geçen isimlerden biri olan, derginin grafik ve tasarımını yapan Murat Atlamış ise; “Tasarlarken çok keyif aldığım bir dergiydi. Gerek fotoğraflar olsun, gerekse edebi metinler olsun sizi alıp diyar diyar dolaştırıyor…Hal böyleyken de bu güzel dergiyi tasarlamak insana keyif veriyor. Emeği geçen herkesin ellerine, yüreklerine sağlık olsun diyorum. Umarım bu genç kalemler hiç susmaz ve bize de daha çok hatır kahvesini okumak düşer… “ dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.