height="132" />
İmamoğlu: “Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız”

İmamoğlu: “Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız”

ABONE OL
May 15, 2023 15:59
İmamoğlu: “Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sultanbeyli ve Denizli’nin ardından, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de vatandaşlarla buluştu.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu ziyaretinde İmamoğlu’na eşlik etti. “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla alana giriş yapan İmamoğlu, Çorluluları, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte selamladı.

“Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız”

İmamoğlu, “Ülke olarak bir gün bile tahammülümüz kalmadı.” diyerek, “Daha fazla bekleyemeyiz. Ülkenin dengesini bozanları 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız. 22 yıldır ülkemizin ekonomik dengesini kökünden bozanlar, ne yazık ki çok kazananlara daha çok kazandırırken, az kazananın elindeki bile gitti. Zengin daha çok zengin oldu. Fakir daha çok fakir oldu. Buradaki gençlerimiz, hak ettikleri halde kamuda iş bulamıyorlar. Hak etmeyenler, mülakat marifetiyle işe yerleştiriyorlar. Biz mülakatı, buruşturup çöpe atacağız.” ifadelerini kullandı.

“Millet ittifakı, bu bozuk düzeni değiştirmeye geliyor”

15 Mayıs’ta ülkeye bahar geleceğini söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Size söz Çorlu. Devlet de yüzünü size, millete dönecek. Devlet, millete hizmet edecek. Devlet, gücünü milletten alacak. Ama bu gücü, millete hizmet etmek için, şefkatini, vicdanını, güler yüzünü göstermek için kullanacak o gücünü, güler yüzünü. Artık millet yüzü asık yönetici istemiyor. Millet İttifakı, bu bozuk düzeni değiştirmeye geliyor. Devletimizin temellerini adalet üzerine sağlam bir biçimde oturtmaya geliyoruz.”
“Yeni bir dönem başlatıyoruz”

İmamoğlu, herkes için adalet istediklerini dile getirerek, “Yeni bir dönem başlatıyoruz. Bundan sonra iş, başka bir yere gidecek. Biz buradayız. Bu ülkede adaleti getirmek için bir aradayız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın sevgili dostlarım, mutlaka başaracağız. Ömrünü hak, hukuk, adalet mücadelesine adamış, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla, Millet İttifakı’yla beraber bu işi başaracağız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin birleştirici gücü ve bu sürecin teminatıdır. Birbirinden bu kadar farklı partiler, bu kadar farklı kesimler, Sayın Kılıçdaroğlu’nun etrafında toplandık.” dedi.

“En tepeye bu ülkenin sahipleri yazılacak: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları”

15 Mayıs sabahı devletin yönetim aklı, şeması ve düzeninin yeniden çizileceğini öne süren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“En tepeye, bu ülkenin sahipleri yazılacak. Kim biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu ülkenin sahibi. Burada bulunan herkes, bu ülkenin eşit hissedarları. Bu ülkenin tapusuna, hep birlikte, aynı haklara sahibiz, eşitiz. Bunu unutmayın. Bu dönemin bakanları, yöneticileri ne olacak biliyor musunuz? Vatandaşlarının önünde hadlerini bilecekler. Yönetici, vatandaşların önünde haddini biliyorsa, o yönetim şeklinin adı Cumhuriyettir. Biz vatandaşa şöyle bakacağız: Bunun tersini yapan bizden değildir. Benim gözlerim mavi değil ama vatandaşa Atatürk’ün gözleri gibi bakacağız. 15 Mayıs sabahından itibaren işe başlayacağız. Çok çalışacağız.”

“Aramızda kalsın; 14 Mayıs’ta kazanıyoruz”

İmamoğlu, memleketin her yöresine önemli hizmetler sunacaklarını ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“Memleketin her sorunu hakimiz. İstanbul’da gece gündüz çalıştık. Onların yapamadıkları metroları yaptık. Onların bitiremedikleri işleri biz bitirdik. Durdurdular. Bakın iktidar onlarda, belediye onlarda. Onların yaptığı ayrımcılığı biz yapmayacağız. Herkesle aynı masada çalışacağız. Milletle aynı masada çalışacağız. Siz de bize eşlik edin. 10 günümüz kaldı. Çok çalışacağız. Aramızda kalsın. Bak aramızda kalsın. 14 Mayıs’ta kazanıyoruz, kazanıyoruz. Millet kazanıyor. Millet kazanıyor. Her şey çok güzel olacak.”
Kaynak: HİBYA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.