height="132" />
Harran Üniversitesi, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandı

Harran Üniversitesi, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandı

ABONE OL
May 8, 2023 16:42
Harran Üniversitesi, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harran Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu(YÖKAK) tarafından yürütülen  Kurumsal Akreditasyon Programı(KAP) kapsamında “Kalite Yönetim Sistemi” dahilinde yapılan değerlendirmelerden başarılı bir şekilde geçti ve  ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Yüksek Öğretim Kalite Kurulunca belirlenen temel faaliyet alanlarında hedeflerine ulaşanHarran Üniversitesi, belirli temalarda tüm birimlerini kalite standartlarına getirmeyi başardı. Tüm birimlerindekalite standartları gereğinceiyileştirmeler yaptı ve kısa bir süre zarfında Kurumsal Akreditasyon Belgesini almayı başardı.

Harran Üniversitesi de bu amaçla 2022 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına başvuran ve değerlendirme sürecine dahil olan sayılı üniversiteler arasında yer aldı. Değerlendirme programı uzaktan (online) ve yüz yüze saha ziyaretleri şeklinde çeşitli izleme ve değerlendirme süreçleri kapsamında gerçekleşti. Bu değerlendirmeler sonucunda, Harran Üniversitesi Yüksek Öğretim Kalite Kurulu(YÖKAK) tarafından iki yıl süre ile akredite edildi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu konuya ilişkin  “Kalite, yaşadığımız dünya düzeninde ve yüksek teknoloji çağında tüm kurumların gerekliliğidir. Biz de üniversite olarak yenidünya düzeninde yer almak için kalite bilgi sistemimizi geliştirdik. Amacımız üniversitemizde yenilikçi, yüksek teknolojik ürünlerin, AR-GE faaliyetlerinin gelişmesini sağlamaktır. Çok sabır isteyen bir çalışmaydı. Değerli çalışma arkadaşlarımla kalite yönetim sistemi üzerine yapmış olduğumuz azimli, disiplinli ve kararlı çalışmalar sonucundaüniversite olarak başarılı olduk. Emeği geçen Dekanlarıma,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerime, Daire Başkanlarıma, Kalite Birimime, akademik ve idari personel arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kaynak: HİBYA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.