DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.309,331,41
BITCOIN 22856412,93%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektrik dağıtım sektörü Ankara’da buluştu

Elektrik dağıtım sektörü Ankara’da buluştu

ABONE OL
May 8, 2023 16:45
Elektrik dağıtım sektörü Ankara’da buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen elektrik dağıtım sektörü buluşmalarının üçüncüsü Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (OEDAŞ) ev sahipliğinde Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezinde yapıldı.

2019 yılında hayata geçirilen “Aydınlatma Mobil Takip Uygulaması”na entegre edilerek elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza Takip Uygulamasının” lansmanının da yapıldığı toplantıda; seçim sürecinde enerji arz güvenliği ve alınan tedbirler, afet ve acil durumlara hazırlık,  Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etki ve sonuçları,  çağrı merkezleri memnuniyet anketi, muhtarların EDAŞ’lara erişimi, iş sağlığı ve güvenliği istatistikleri,  elektrik şebeke yatırımları ve bölgelerdeki iyileştirmeler ile GES projeleri gibi konular ele alındı.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen “III. Dağıtım Sektörü Buluşması”, 8 Mayıs Pazartesi günü Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ)’nin ev sahipliğinde Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezinde gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in video konferans aracılığıyla katıldığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Tancan, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Genel Müdürlüğü, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda Elektrik dağıtım sektörünün 2022 yılı çalışmaları ve 2023 yılı planlamalarında gelinen aşamanın değerlendirildi.

Seçimde enerji arz güvenliği ve alınan tedbirler konuşuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, seçimlerin güvenilir bir şekilde yapılabilmesi adına Bakanlık ve Dağıtım Şirketlerince alınan önlemlere vurgu yaparak, “14 Mayıs’ta tüm seçmenlerimizin oylarını güven içerisinde kullanabilmesi için Bakanlık olarak bütün kurum ve kuruluşlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu süreçlerde Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe oy toplama merkezleri, seçim kurulları ve adliye binaları başta olmak üzere kritik noktaları besleyen şebeke unsurlarında ivedilikle bakım çalışmaları yapıldı. Yine kritik noktalarda bulunan genel aydınlatma tesislerinin çalışır durumları ve teçhizat kontrolleri tamamlandı. Envanterimize kayıtlı bütün jeneratörlerin durumları belirlenerek gerekli bakım ve onarım işlemleri yapıldı. Ayrıca jeneratörlerimiz kritik noktalar göz önünde bulundurularak operasyon merkezlerimize dağıtıldı. Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık. SCADA ve iletişim altyapısı kontrollerini yaptık. Seçim günü kritik bölgeler için Emniyet Genel Müdürlüğümüzden destek talebinde bulunduk. Seçim günü görev alacak arıza ekip personeli sayılarını belirledik ve kriz merkezlerini oluşturduk. Meteoroloji verilerinin takibini düzenli olarak yapıyoruz. Seçimin güven içerisinde tamamlanması için elektrik tarafında hem Bakanlığımız hem de dağıtım şirketlerimiz hazırlıklarını tamamladı. İnşallah hiçbir sorun yaşanmadan seçim sürecini de tamamlayacağız.” dedi.

Elektrik arıza takip uygulamasının lansmanı yapıldı

Toplantıda, 2019 yılında hayata geçirilen Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasına entegre edilerek elektrik arızalarının da uygulama üzerinden ihbar ve takibine imkan sağlayan “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasının” lansmanı da gerçekleştirildi.

Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına ilişkin bilgiler de veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, “Vatandaşların, kullanımına sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi gösterdiği ve yüzbinlerce aydınlatma ihbarının en kısa sürede çözümlenmesini sağladığı Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasının, ELDER’in de katkılarıyla “Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına” dönüştürülen versiyonu, artık elektrik arızalarının da en kısa sürede çözülmesini sağlayacak.

TEDAŞ Genel Müdürlüğümüz tarafından Aydınlatma Mobil Takip Uygulamasında yapılan geliştirme ve entegrasyon sonrasında vatandaşlarımız aydınlatma arızaları dışında; elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbar yapılması, ihbarın takip ve sorgulaması, abone ve tesisat eklenmesi gibi işlemleri de bu uygulama üzerinden yapabilecek.” ifadelerini kullandı.

Depremde 31 elektrik dağıtım çalışanı hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde afet bölgesinde hizmet veren elektrik dağıtım şirketlerinde görev yapan 31 çalışanımızın hayatını kaybetmesinden dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Sayın Dönmez, “6 Şubat’ta ülkemizi ve hepimizi derinden yaralayan büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ülkemizi derin bir yasa boğan depremlerde sektörümüz, üzerine düşeni başarıyla yerine getirerek önemli bir sınav verdi. Depremden etkilenmeyen 17 dağıtım şirketimiz depremden etkilenen bölgelerin yeniden enerjilendirilmesi için sahada örnek gösterilecek şekilde büyük bir dayanışma ve özveri içerisinde çalıştı. Ekiplerimiz uzun bir süre evlerinden ve sevdiklerinden uzak bir şekilde tüm zorluklara göğüs gerdi. Deprem bölgesindeki dağıtım şirketlerinde çalışanların kendileri de deprem mağduru olmalarına rağmen yine de çalışmalarına ara vermediler. Tüm bu yaşananlara sahada bizzat şahit oldum. Bu vesileyle tüm elektrik dağıtım şirketlerimize ve çalışanlarına bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.

Depremde hayatını kaybeden elektrik dağıtım şirketi çalışanlarımızın acısını derinden hissediyoruz. Başta çalışanlarımızın aileleri olmak üzere, ELDER’e, bölgede elektrik dağıtım hizmeti sunan Toroslar EDAŞ’a, AKEDAŞ’a, Fırat EDAŞ’a ve Dicle EDAŞ’a ve sektörümüzün tüm paydaşlarına başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle de depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Allah, bu tür acıları bir daha yaşatmasın inşallah.” dedi.

Vatandaş odaklı kaliteli ve etkin hizmet

Vatandaş odaklı, kaliteli, etkin ve verimli hizmet anlayışının öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade eden Bakan Sayın Dönmez, EDAŞ’ların çağrı merkezinden hizmet alan vatandaşlarımızın memnuniyetlerini ölçen anket sonuçlarına bakıldığında; 2022 Nisan ayında 52 puan olarak ölçülen Türkiye Geneli Memnuniyet Puanının, 2023 Nisan ayında 62 puan olarak  2022 Nisan ayında 69 puan olarak ölçülen Türkiye Geneli Alo 186 Memnuniyet Puanının, 2023 Nisan ayında 79 puan olarak  ölçüldüğünü belirterek her iki kategorideki bu artışın, yapılan çalışmaların vatandaş odaklı yürütüldüğünü ve dağıtım şirketlerimizin bu hususta gerekli ihtimamı gösterdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Ayrıca Sayın Dönmez; Vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla muhtarlarımıza, “WhatsApp İhbar Hattı” tanımlandığını, özel hatlar sağlandığını ve çağrı merkezlerine erişimde öncelikli olmalarına imkân verildiğini dile getirdi.

Acil durum tedbirleri de ele alındı

Dört oturum halinde gerçekleşen toplantının sabahki oturumunun ilk bölümünde, Arıza İhbar Uygulaması lansmanı yapılarak, EDAŞ çağrı merkezi memnuniyeti anketi sonuçları, muhtarların çağrı merkezlerine erişimi, 2022 yılına ait şebeke yatırım tavanı ve gerçekleşmeleri, kırsal şebeke yatırım gerçekleşmeleri, planlı bakım gerçekleşmeleri ile ilgili sonuçlar değerlendirildi. Köy/kırsal dağıtım tesisleri ile köy/kırsal trafo postası iyileştirme çalışmalarının değerlendirilmesiyle başlayan ikinci bölümde ise 2022 yılına ait proje onay, kesin kabul ve GES çağrı mektupları başvuruları değerlendirildi.

Öğleden sonra gerçekleşen oturumlarda, LED armatür kullanım hedefleri ve gerçekleşmeleri, bakım takip sistemlerinin TEDAŞ entegrasyonu, şirket bazlı OSOS performans değerleri, iş sağlığı ve güvenliği istatistikleri ile II. Dağıtım Sektörü Buluşmasında dile getirilen taleplerin sonuçları ele alındı. Etkinlik, istek ve öneri & dilek ve temenniler bölümüyle son buldu.

Kaynak: HİBYA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.