DOLAR 32,3442 0.28%
EURO 35,1431 -0.01%
ALTIN 2.308,681,38
BITCOIN 22894422,99%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Kavaklı: “Hırsızların Yakalandıktan Sonra Serbest Bırakılmasının Önüne Geçilmeli”

Başkan Kavaklı: “Hırsızların Yakalandıktan Sonra Serbest Bırakılmasının Önüne Geçilmeli”

ABONE OL
Oca 13, 2023 19:05
Başkan Kavaklı: “Hırsızların Yakalandıktan Sonra Serbest Bırakılmasının Önüne Geçilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ`da artan hırsızlık olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Başkan Kavaklı, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman`a iletmek için bir buçuk ay önce randevu talebinde bulunulduğunu ve bu zamana kadar kendilerine bir geri dönüşün olmadığını iddia etti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Kasım ve Aralık ayında yaşanmış olan hırsızlık olayları vatandaşımızı ciddi şekilde rahatsız ettiğini, HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak bu mağduriyeti yaşayan vatandaşları ziyaret ettiklerini ve bu sorun ve sıkıntıları teferruatlı bir şekilde dinlediklerini belirtti.

KAVAKLI: “SORUNLARIN DÜZELEBİLMESİ İÇİN KAMUOYUNA BU SORUNLARI PAYLAŞIYORUZ”

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Elazığ Valisi randevumuza geri dönmeyince bizlerde bu sorunların çözümü için kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi. Kavaklı,  “Bu sorunların çözülmesi için Vali Bey’den randevu talep ettik. Ancak bir buçuk aya yakındır bu talebimize geri dönüş olmamıştır. Bizler de bu durumun düzelebilmesi için kamuoyuna bu sorunları paylaşıyoruz.  Gözebaşı köyünde yaşanan hırsızlık olayları maalesef neticeye kavuşmamıştır. Hırsızlar yakalanmamış, vatandaşın mağduriyeti giderilmemiştir. Bu da yetmezmiş gibi aynı köye birkaç hafta sonra tekrar hırsızlık olayı yaşanmış ve tabiri caiz ise çalamadıkları malı çalamadıkları eşyaları çalma girişiminde bulunmuşlardır. Sürsürü Mahallemizde ise yazlık evlerimizde hırsızlık olayları yaşanmıştır. Daha sonrasında kamuoyuna düşen ve basında yer alan bir vatandaşımızın işine gitmeyerek hırsızlık bekçiliği yaptığı paylaşılmıştır. Bardağı taşıran son damla ise Kesrik Mahallesi’ne de 85 yaşında olan bir amcamızın darp edilip şu anda yoğun bakımda olmasıdır.  Evet, artık hırsızlar evde para bulamayınca, yaşlılarımızı da darp edecek seviyeye gelmişlerdir. Vatandaşlarımızı dinlediğimizde bizlere şunları dile getirdiler. ‘Hırsızlar yakalanmayınca veya bir Kapıdan girip diğer kapıdan çıktığını görünce, açıkça adalete olan güvenimiz zedelenmiştir.’ ifadelerini kullanmaktadırlar.” dedi.

KAVAKLI: “HIRSIZLARIN YAKALANDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Çözüm önerilerini sıralayan Başkan Kavaklı, “Hırsızların Elazığ`ı mesken edinmelerinin önüne geçilmesini talep ediyoruz. Kamera ve mobese sisteminin sağlıklı hale getirilmesini istiyoruz. Gece bekçilerinin sayısı yetersiz ise, Bu sayının artırılmasını talep ediyoruz. Vatandaşın evini yağmalayan hırsızların yakalandıktan sonra serbest bırakılmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Güvenlik zafiyetini ortadan kaldırabilmek için yapılması gereken işleri bir an önce devreye sokmalı atılması gereken adımlar bir an önce atılmalıdır” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.