height="132" />
Vatan ve Hürriyet Partisi Diyarbakır’daydı

Vatan ve Hürriyet Partisi Diyarbakır’daydı

ABONE OL
Kas 29, 2022 12:01
Vatan ve Hürriyet Partisi Diyarbakır’daydı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan ve Hürriyet Partisi genel merkez teşkilat başkan yardımcısı Metin Bozkurt ve beraberindeki heyet Elazığ’ın Maden ilçesinden sora Diyarbakır il teşkilatıyla beraber Diyarbakır’da da esnaf ziyaretlerinde bulundular.

Diyarbakır’da bulunan Vatan ve Hürriyet Partisi genel başkan yardımcısı Veysel Direkçi’nin kendilerini karşılamasından duyduğu memnuniyeti aktaran Vatan ve Hürriyet Partisi genel merkez teşkilat başkan yardımcısı Metin Bozkurt; “Diyarbakır’da esnafları genel başkan yardımcımız Veysel Direkçi ile birlikte ziyaret ettik. Esnaflarla çok güzel ve verimli diyaloglarımız oldu. Genel başkan yardımcımız Veysel Direkçi’ye buradan teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

Vatan ve Hürriyet Partisi genel merkez teşkilat başkan yardımcısı Metin Bozkurt gündemdeki ‘Yeni Anayasa ‘ söylemleri ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR AHLAKİ DAYANIKLILIK ANLAYIŞINA VE ANAYASASINA İHTİYACIMIZ VAR

Bozkurt yaptığı açıklamasında,’ Her şeyden önce toplumsal ahlakı ve kötü gidişatı konuşmamız gerekir diye düşünüyorum. Öncelikle toplumdaki etik değerlerin düzeltilmesi lazım. Başkasının ahlakını konuşmadan önce kendimizi sorgulayalım Doğru, tarafsız, ilkeli, hakkaniyete dayanan, uzlaşıyı esas alan, onurlu, yeni bir ahlaki dayanıklılık anlayışına ve anayasasına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

SORUMLU VE VİCDANLI BİREYLER ARTMADIKÇA, BİR ADIM İLERLEMEK MÜMKÜN OLAMAZ

Güçlü toplum için, güçlü ailenin olması gerektiğinin altını çizen Bozkurt; “Bugün gelinen noktada aile değerleri darmadağın olmuştur.  Toplumun, eşit şekilde kavrayacağı bir etik değerler manzumesine ihtiyacımız var. Birilerinin bir gecede zenginleşmesi, toplumun da bir gecede yoksullaşması demektir. Rüşvetin, adam kayırmacılığın, torpilin olduğu yerde sosyal adalet olmaz.  Toplumsal kazanımları kendi şahsi kazanımlarından daha üstün görmeyen sorumlu ve vicdanlı bireyler artmadıkça, bir adım ilerlemek mümkün olamaz” diye konuştu.

EĞİTİM SİSTEMİNİN HER SENE DEĞİŞTİĞİ BİR ORTAMDA ORTAK DEĞERLER DE OLUMSUZ BİR ŞEKİLDE PAYINI ALMAKTADIR

Bozkurt; “Sorgulayan, araştıran, adalet duygusu yüksek, bilinçli, farkındalık sahibi bireyler yetiştirmedikçe çok sancılar yaşayacağız. Eğitim sisteminin her sene değiştiği bir ortamda ortak değerler de olumsuz bir şekilde payını almaktadır. Ortak kültürden, terbiye ve edepten söz etmek mümkün değildir. Problemin özünde, herkesin üzerinde uzlaştığı ortak bir etik ve ahlaki değerlerin olmayışıdır. Sorun, sınavlarda, istihdam politikalarında ‘Bizden- Bizden değil ‘ anlayışının egemen olmasıdır” ifadelerinde bulundu.

DEĞERLERİ, İÇ BARIŞI VE TOPLUMSAL DİNAMİKLERİ HASARA UĞRAMIŞ BİR TOPLUMA YENİ BİR ANAYASA YAPMAK HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ

Siyasilerin toplumu kutuplaştırdığı bir ortamda yeni bir Anayasanın sorunlara çözüm olamayacağını söyleyen Bozkurt; “Toplumsal olarak her geçen büyüyen büyük bir yıkım var. Tahribat her geçen gün büyüyor. Değerleri, iç barışı ve toplumsal dinamikleri hasara uğramış bir topluma yeni bir Anayasa yapmak hiçbir şeyi değiştirmez ”diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.