DOLAR

32,5895

0.35%
EURO

34,8642

0.35%
ALTIN(gr)

2.495,41

0,46%
BİST 100

9664.21

0,46%
height="132" />
Bitki Çayı Tü­ke­ti­mi­  Kış Ay­la­rın­da Has­ta­lık­la­rın Önüne Geçiyor

Bitki Çayı Tü­ke­ti­mi­ Kış Ay­la­rın­da Has­ta­lık­la­rın Önüne Geçiyor

ABONE OL
Eki 20, 2022 16:18
Bitki Çayı Tü­ke­ti­mi­  Kış Ay­la­rın­da Has­ta­lık­la­rın Önüne Geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış ay­la­rı­nın gel­me­ye baş­la­ma­sıy­la bir­lik­te bitki çay­la­rı­na ilgi arttı.

Çeşit çeşit bitki çay­la­rı ak­tar­la­rın re­yon­la­rı­nı süs­le­me­ye baş­la­dı. Ba­ğı­şık­lık sis­te­mi­nin güç­len­me­si, kış ay­la­rın­da sık­lık­la ya­şa­nan grip, nezle gibi sal­gın has­ta­lık­la­rın önüne geç­mek ve hafif at­lat­mak adına bitki çay­la­rı tü­ke­ti­mi arttı.
Ela­zığ ka­pa­lı çar­şı­da ak­tar­lık yapan esnaf “Fi­yat­la­rı­mız hala be­lir­len­me­di. Bir haf­ta­ya kadar be­lir­le­nir. Kış ürün­le­ri­miz gel­me­ye baş­la­dı. En çok atom çayı de­di­ği­miz ürü­nü­mü­zü sa­tı­yo­ruz, pa­pat­ya çayı sa­tı­yo­ruz, re­ze­ne ça­yı­nı sa­tı­yo­ruz. Ka­rı­şım çay­la­rı­mı­zı tek tek tü­ken­me­den sa­tı­yo­ruz.” Dedi.
Aktar es­na­fı fi­yat­lar­da de­ği­şik­lik gö­rül­dü­ğü­nü ak­ta­ra­rak “Geçen se­ne­ye göre fi­yat­lar %5-%6 ora­nın­da de­ği­şi­yor. Şuan da yeni ürün­ler gel­me­dik­çe büyük bir ih­ti­mal­le %10 artış gö­rü­le­bi­lir. Daha zamlı ürün­le­ri­miz ge­lecek. Va­tan­daş­la­rı­mız şuan da eko­no­mi çok ar­tış­ta di­yor­lar. 5 li­ra­lık 10 li­ra­lık ürün­ler­le satış ya­pı­yo­ruz. Va­tan­daş­la­rın şuan da alım gücü yok. Uma­rım fi­yat­la­rı­mı­za yan­sı­maz­lar. Va­tan­daş­la­rı­mız kışı has­ta­lık­lı ge­çir­mez­ler.” Şek­lin­de ko­nuş­tu.
Bitki çayı tü­ke­ti­mi­nin kış ay­la­rın­da has­ta­lık­la­rın önüne geç­ti­ği­ni söy­le­yen aktar es­na­fı “Bitki ça­yı­nın dem­le­me­nin püf nok­ta­la­rı bi­len­ler bilir de bil­me­yen­ler de zaten hep­si­nin üs­tün­de kul­lan­ma kı­la­vu­zu var­dır. Kimse zor­lan­maz bitki çayı kul­lan­mak­ta böyle di­ye­lim.” İfa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Eko­no­mik sı­kın­tı­lar­dan et­ki­len­dik­le­ri­ni dile ge­ti­ren aktar es­na­fı “Eko­no­mik sı­kın­tı­lar tabii ki de es­na­fı­mı­zı çok büyük de­re­ce­de et­ki­le­di. Enf­las­yon %100 arttı di­ye­bi­li­riz. Bizim gibi in­san­la­rın alım gücü yok. Öyle di­ye­lim. Çay 10 li­ra­lık bir şey işte ucuz ol­ma­sı­na rağ­men ala­mı­yo­ruz. O bu şu der­ken her şey çok pa­ha­lı.” İfa­de­le­ri­ni kul­la­na­rak söz­le­ri­ni nok­ta­la­dı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.