DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN 2270704-0,67%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İL BAŞKANI AKIN KOVANCILARDA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

İL BAŞKANI AKIN KOVANCILARDA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

ABONE OL
Eyl 26, 2022 23:47
İL BAŞKANI AKIN KOVANCILARDA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ve yönetim kurulu üyeleri Kovancılar ilçesinde toplantı düzenledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın Elazığ’ın problemlerini nasıl çözeceklerine dair hazırlamış oldukları 14 maddelik Saadet Partisi Elazığ Kalkınma Planını anlattı. Toplantı sonunda Kovancılar ilçesi sakinlerinin şikayetlerini dinleyerek ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İl Başkanı Abdullah Akın’ın konuşmasında “Kovancılardaki gençlerimiz işsiz, çay ocaklarında oturuyor, esnafımız iş yapamıyor çünkü alım gücü bitmiş. Cepte para yok. Bunlar nasıl çözülecek Allah aşkına! Yani hiç bir şey yapmadan, asfalt dökerek, kamu binası yenileyerek, köprü yaparak bu insanlarımızın işsizliğini çözüp alım gücünü arttırabilecek miyiz? Hayır. Bu sorunları çözmek için plan gerekir proje gerekir. Biz inşallah Kovancıların bu sorununu çözmek için buraya 1000 kişilik bir fabrika kuracağız. Hemşehrilerimiz işsizlikten İŞKUR’un 6 aylığına aldığı bir kaç kişilik kontenjanı bekliyor. İnsanımızı bu duruma getirdiler.” Dedi.

İl Başkanı Abdullah Akın “Maalesef Kovancılar ilçemize bir çivi çakılmış değil. Elazığ’ın en kalabalık ilçesi olmasına rağmen sanayisi yok, tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş göç veriyor. Bakınız Kovancılar-Palu ovasında 80 bin dönüm araziye su verilemiyor. Bunu tek kelimeyle sorumsuzluktur. Elazığ bu ihmaller ve sorumsuzluk yüzünden tarımda, hayvancılıkta 6. Sıradan 41. Sıraya gerilemiştir. Ordan bir milletvekili çıkıyor, muhalefet bizim kusurumuzu bulamıyor diyor. Sizin kabahatleriniz ayyuka çıkmış neden bahsediyorsunuz siz. Biz inşallah geldiğimizde buraya güneş enerjili sulama sistemleri ile çiftçimizin üzerinden kamburları kaldıracağız.” İfadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.