height="132" />
SAVRAM ELAZIĞ’DA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

SAVRAM ELAZIĞ’DA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

ABONE OL
Eyl 25, 2022 12:04
SAVRAM ELAZIĞ’DA HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Elazığ Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Bekir Savram Elazığ’a gelerek Elazığlılarla buluştu. İstanbul’da Elazığ’ın tanıtılması, İstanbul’da yaşayan Elazığlıların bir araya gelmesi için dernek olarak yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Savram çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi.

Elâzığ ve Elazığlılar için çeşitli çalışmalar yürüten İstanbul Elazığ Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Bekir Savram “Elazığlılar dernek başkan yardımcısı olarak İstanbul’da biz böyle toplantıları sürekli yapıyoruz.  Sizde içindesiniz. Biz bunu Elâzığ’da da devam ettiriyoruz. Bugün buraya gelen muhtarlarımıza sayın başkanımız Bilal Çoban sayın Sivrice Belediye Başkanımız Turgay Gündoğan, sayın zirai odalar başkanı sayın muhtarlarımız ve dernek başkanımıza köylüler olarak bir araya gelmekten gurur duyuyorum. Gelenlerden Allah razı olsun. Elâzığ’ı özlemiştim. Her Elâzığ’a geldiğimde dostlarımızla bir araya geliyoruz. İstanbul’da derneğimizde Elazığlıları bir araya getiriyoruz. İstanbul gibi bir yerde Elâzığ kültürünü yaşatmak güzel bir şey. Çeşitli projelerimiz var arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Toplanıp istişarelerde bulunuyoruz. Elazığ’ı İstanbul’da en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Başkanlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Elâzığ’ı daha güzel şekilde tanıtmak için en son Elazığ ve Harput’u tanıtmak için “Osmanlı Döneminde Harput” konulu bir konferans düzenlemiştik. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesi için arkadaşlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. ” şeklinde konuştu.
Hazarsam Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban ” burada bulunmamın sebebi siyasi bir çalışma değil. Sosyal yaşantımızın sizler tarafından görülen bir kesiti. Değerli başkanımız İstanbul’dan buraya her geldiğinde her kesimden insanları bir araya toplar muhtarları bir araya getirir, toplumda öne çıkmış insanları buluşturur. Belki Baskil’in problemlerinden bir tanesine derman oluruz, belki bir konu masaya yatırılır bir çözüm bulunur diye böyle bir mücadele veriyor. Bu mücadele yönünü de çok severim. Biz yine bir araya geleceğiz sizde gelirseniz diye beni davet ettiği için buradayım. tabi bu sinerji hep Baskil için. Buradaki hem muhtarlar hem de dernek başkanımız kendi problemlerini her platformda dile getiriyorlar. Bunu ortak söyleme dönüştürmeleri için bir araya geliyorlar. Bende ilçelerin ve Baskil’in kurtuluş planıyla ilgili çalışmalarım vardı. Bütün köyleri kapsayan Baskil’in de genelini kapsayan bir kurtuluş planı bir çerçeve çizmiştik. Hem bunları tartışmak hem de davete icabet etmek için buradayız. umuyorum ki arkadaşlarımızın bu birlikteliği güzel bir sinerji oluşturur.” şeklinde konuştu.
Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ” ben Bekir başkanımızı gıyabında tanıyordum. Gerçekte sizin de bahsettiğiniz konferansa gittiğimde orada kendisiyle tanıştık. Kendisi de Elâzığ’a geldiğinde bizi ziyaret etti belediyemize geldi. Çok sıcak kanlı çok değerli bir büyüğümüz değerli bir iş adamı değerli bir Elazığlı bugünde bizi buraya davet etti. Bende yanlarında bulunmaktan mutluluk duyuyorum bir araya gelmekten de onur duyuyorum başkanıma bu yüzden de çok teşekkür ediyorum. Hakikaten sıcak ve yakın ilgisinden dolayı.” İfadelerini kullandı.
Sivrice de yeni açılacak olan kültü ve kongre merkezi hakkında bilgi veren Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan “bizim şuan Zeytinburnu belediyesiyle birlikte yaptığımız bir kültür ve kongre merkezimiz var. Geçen sene temeli atıldı inşaatımız bitti önümüzdeki Salı günü saat 14.00’te açılışı yapılacak. Açılışına Zeytinburnu belediye başkanımız da katılacak. Sivrice için güzel bir organizasyon güzel bir merkez olacak. İlçemizde insanımızın ihtiyaçlarını karşılayacak böyle bir merkezimiz yoktu. Salı günü ki açılışımız için buradan da bu vesileyle sesimizi duyuralım. Açılışımıza herkesi de davet ediyorum. Hakikaten Zeytinburnu belediye başkanımıza da teşekkürlerimizi iletiyorum. Sivriceliler adına kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü depremden sonra Sivrice’ye ciddi bir katkısı olan tek belediye başkanımız Zeytinburnu belediye başkanımız. Güzelde bir çalışma oldu. Kongre merkezimizin iç kapasitesi 600 kişilik. Tabi biz yanında bir kır bahçesi yaptık onu da kendi imkânlarımızla yaptırdık. Yaklaşık 4 bin kişilikte kır bahçesi dediğimiz alan kapasiteye sahip. Kışın havaların kötü olduğu zamanda içeride havaların güzel olduğu zamanda dışarıda. Yeri de çok güzel Hazar gölünün hemen kenarında Hazar Baba dağının hemen eteğinde. Sivrice özelinde ilk ve en büyük tesis olacak. Yeri de manzarası da güzel bir tesis. Amacımız burayı sadece Sivrice’nin değil Elâzığ’ın da hizmetine sunmak. Hakikaten Elazığ’ımızın da Sivrice gölünün de önünü açmak. Bu bir basamak ilk adımdır. Akabinde bir örnekleme olur umuduyla hem Hazar gölünün hem de Sivrice’nin güzel doğasının Elâzığ insanımızın hizmetine sunmak temel amaçlarımızdan biri.” dedi.
İbrahim Hacıoğulları “Bekir beye Hasan beye çok çok teşekkür ederim ama İstanbul’a  giden çok insanımız var ama böyle memleket sevdalısı görmedim. İnanın ki bu kadar Elâzığ sevdalısı görmedim. İstanbul’da binlerce Elazığlı var. Ben de bir dönem İstanbul’da yaşadım ama maalesef bu arkadaşlarımız gibi Elâzığ sevdalısını bulamadım. Sizlerin huzurunda kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi.
İş Adamı Hasan Kantemur “Arkadaşlarıma ve Bekir beye teşekkür ediyorum. Bugün burada toplandık hem birbirimizi görmüş olduk hem de Baskil için neler yapabiliriz bunu konuşma fırsatımız oldu. Arkadaşlarıma ve başkanlarıma teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadığı için.” İfadelerini kullandı.
İş İnsanı Hakan Uçar “bu güzel ekibi buraya toplayan Bekir Savram beye çok teşekkür ederim. Burada başkan ve başkan yardımcıları buraya gelerek ikili ilişkilerimizi kuvvetlendiriyorlar. Buraya gelen muhtarlarımız olsun ziraat oda başkanımız olsun dernek başkanlarımız olsun hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon düzenlemiş Bekir bey sağ olsunlar çok teşekkür ediyorum Elâzığ’a gerçekten güzel çalışmalar yapıyorlar bu yüzden gurur duyuyorum. Elazığlıların hem İstanbul’da hem de burada bir araya gelerek şehir için neler yapılabileceğini konuşmak şehrin tanıtımına katkı sağlayacak projeler üretmek çok değerli ” Şeklinde konuştu.
Emekli Öğretmen Kerim uğraş “Bir araya gelmemizi sağlayan Bekir Savram beye teşekkür ediyorum böyle ara sıra gelip e bizleri bir araya getirmesinde çok memnun kalıyoruz. Birbirimizi görüyoruz sohbet ediyoruz. Allah kendisinden razı olsun kendisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.