DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.525,49

1,67%
BİST 100

9524.59

1,67%
height="132" />
Elerji Enerji Biogaz Enerji tesisi açıldı

Elerji Enerji Biogaz Enerji tesisi açıldı

ABONE OL
Eyl 24, 2022 22:57
Elerji Enerji Biogaz Enerji tesisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elerji Enerji Biogaz Enerji tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa TOBB Başkanı M. Firat Hisarcıklıoğlu ve Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İl protokolü, STK temsilcileri ve İl Başkanları katıldı.

Açılış konuşmasını ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar gerçekleştirdi.

Başkan Yaşar: “Yıllık 360.000 Ton Karbon salınımı engellenecek”

ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar konuşmasında “Bugün ilimiz açısından önemli bir güne şahitlik ediyoruz;
Kıymetli Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu bizlere her zaman nasihat niteliğinde altını çizmiş olduğu bir tavsiyesi vardır.

İllerinizde ortaklık kültürünü oluşturun ve çok ortaklı yatırımları teşvik edin der. Bizlerde ETSO yönetimi olarak göreve geldiğimiz 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren ilimizde bu yapıyı oluşturmak için birçok çalışma başlattık.
Ve bugün bu çalışmaların bir neticesi olan Biyogaz tesisimizin açılışını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu duyguyu yaşatan Yüce Allah’a hamd ediyoruz.

Elerji A.Ş. olarak ilimizde 57 iş insanının bir araya gelmesiyle oluşan bu yatırım 6 MW lisanslı biyogaz üretim tesisi ve 30.000 tonluk kapasiteli organemineral gübre fabrikası olarak planlanmıştır.
Bugün yatırımın ilk etabı olan 3 MW’lık biyogaz üretim tesisinin açılışıı yapıyor olacağız.
Yatırımımızın tamamı %100 öz sermayeyle tamamlanmış olup, T.D. Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösterecektir.
Dolayısıyla Besi OSB’miz faaliyete geçtiğinde sıfır atıklı ve çevreci bir OSB olarak hizmete başlayacaktır.
Biyogaz tesisimiz yıllık 360.000 Ton Karbon salınımını engellemiş olacak ve Prosesten çıkan Compos gübremizi modern tesislerde organemineral gübreye çevirerek ülkemiz tarımının hizmetine sunacağız.
Çok ortaklı bu yatırımın ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkının yanı sıra ülkemizin enerji ihtiyacına da yapacağı katkı bizim için övünç kaynağı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yaşar, “ Bu yatırımı yaparken çok ortaklı yapıyla küçük sermayelerin bir araya gelerek katma değerli büyük bir yatırıma dönüşmesi ve ilimizde istihdam sağlaması bizler için büyük bir motivasyon kaynağıydı;
Ama bunların dışında daha önemli bir motivasyon kaynağımız daha vardı;
Şirket ortaklarımızla aldığımız kararla şirketimizin kazancının yüzde 2,5’unu her yıl şehrimizde ihtiyaç sahiplerine dağıtma kararı alarak bu şehirden elde edilen katma değerin bu şehrin insanlarına fayda sağlaması en büyük motivasyon kaynağımız oldu.
İnşallah ETSO öncülüğünde bu şehirde yapılan tüm yatırımları bu prensiple yapıp paylaşmanın mutluluğunu tüm şehrimize yaşatmak en büyük gayemizdir.

Ben sözlerimi daha fazla uzatmadan, bu projenin ve Besi OSB’nin kuruluşunda bizlere büyük destekleri olan Millet Vekilimiz Sayın Metin BULUT’a, Sayın Valilerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Sayın Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Şuay ALPAY’a, önceki dönem Millet Vekilimiz Sayın Ömer SERDAR’a, Tarım Bakanlığımızın değerli Bürokratlarına ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.” Dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesiminden sonra ETSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar tüm katılımcılara toplu plaket takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.