height="132" />
ŞEHRİN MERKEZİNE YENİ YAŞAM ALANI

ŞEHRİN MERKEZİNE YENİ YAŞAM ALANI

ABONE OL
Eyl 24, 2022 23:37
ŞEHRİN MERKEZİNE YENİ YAŞAM ALANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Belediyesi, nefes alan daha yeşil bir şehir hedefiyle şehrin merkezine örnek bir yaşam alanı daha kazandırıyor.

Akpınar Mahallesi’nde yer alan ve Elazığ Belediyesi’ne devredilen Karayolları Lojmanları’nın yer aldığı 8.500 metrekare alan yepyeni bir yaşam alanı olarak düzenlenecek.
ARSANIN DEVRİ İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 2019 yılında Elazığ’da hayata geçirecekleri projelerle ilgili Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı sunumda, Akpınar Mahallesi’nde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsanın Elazığ Belediyesi’ne devrini talep etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da arsanın Elazığ Belediyesi’ne tahsisi konusunda ilgili Bakanlara gerekli talimatları vermişti.
Resmi prosedürün tamamlanmasının ardından Elazığ Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen 8.500 metrekare alanın yepyeni bir yaşam alanı olarak düzenlenmesi için çalışmalara başlandı.
ŞEHRİN DÖRT BİR YANI YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANIYOR
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları göreve gelmesiyle birlikte şehrin dokusuna katma değer sağlayacak çalışmalarını sürdürüyor.
Harput Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası Projesi’yle tarihi kentin turizm potansiyeline yepyeni bir değer kazandırılırken Kent-Köy Yaşam Alanı’yla da şehrin yeni yerleşim bölgesi Çaydaçıra Mahallesi’nin en önemli ihtiyaçlarından biri giderilerek mahalle sakinleri yepyeni bir yaşam alanına kavuşturuldu. Şehrin kangrenleşmiş sorunları arasında yer alan ve doğu mahallelerini yakından ilgilendiren Ulukent Mahallesi’nden geçen kanal sorunu çözüme ulaştırılarak kanal çevresi bir yaşam alanı olarak düzenlenirken projenin ikinci etabında da Ulukent, Doğukent, Sanayi, Salıbaba ile Kırklar Mahallelerini kapsayan Kanal Boyu Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi tamamlanarak alana; yol yapımı, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandırıldı. Aksaray Mahallesi’nde atıl halde bulunan 18 bin metrekarelik yeşil alan da yeniden düzenlenerek sosyal donatılarıyla piknik ve mesire alanı olarak hizmete sunuldu.
Daha yeşil bir Elazığ hedefiyle çocukların güven içinde koşup eğlenmeleri, büyüklerin huzur içinde dinlenmeleri amacıyla da şehrin dört bir yanında 102 mahalle parkı hizmete sunuldu.
Öte yandan şehrin merkezi de meydan projeleriyle yeniden şekilleniyor. Şehre adeta nefes aldıracak Kent Meydanı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı çalışmalarında sona yaklaşıldı.
AKPINAR MAHALLESİ’NE YENİ BİR YAŞAM ALANI
Akpınar Mahallesi’nde yer alan ve Elazığ Belediyesi’ne devredilen Karayolları Lojmanları’nın yer aldığı 8.500 metrekare alan da yeni bir yaşam alanı olarak düzenlenecek.
Alan; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, havuz, oturma alanları, antik araç sergi alanı, kütüphane, ters ev, oyun grupları, fitness grupları, mescit gibi sosyal donatıları, peyzaj ve otopark alanıyla şekillenecek.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTELERİNİ ARTIRMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Belediyemize devri sağlanan 8.500 metrekarelik alanı yeşil dokusu ve donatılarıyla çocuklarımızın keyifle koşup eğlenecekleri, hemşehrilerimizin dinlenebilecekleri bir yaşam alanı olarak düzenleyeceğiz. Şehrimizin bu bölgesi için oldukça önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza kıymetli katkıları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak için altyapıdan üstyapıya her alanda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.