height="132" />
Elazığ’da 1 KİLO 230 GRAM’lık Domates Yetiştirildi

Elazığ’da 1 KİLO 230 GRAM’lık Domates Yetiştirildi

ABONE OL
Ağu 29, 2022 17:48
Elazığ’da 1 KİLO 230 GRAM’lık Domates Yetiştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’ın tarlasında yetiştirdiği domates, 1 kilo 230 gram ağırlığına ulaştı.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş’ın ata tohumdan yetiştirdiği Sürsürü çatal domateslerden biri 1 kilo 230 grama ulaştı. Devasa büyüklükteki domatesi görenler şaşırıyor.
“ATA TOHUMU DOMATESLERİ YETİŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı açıklamada, “Sivrice ilçemizde bulunan Hazar Gölü kıyısındaki bahçemizde ata tohumumuz olan Sürsürü çatal domatesin hasadını yapacağız. Önemli olan ata tohumunu gelecek nesillere bırakmak adına olan projemiz noktasında yeniden gençlerimize, gelecek nesillere bu domatesleri bırakmak için elimizden gelen özveri ve gayreti göstereceğiz. Özellikle hem yemesi hem kokusu hem de lezzeti noktasında tekrar eski günleri yad etme adına yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yüzyıllardır bu topraklarda yetişen domatesin tekrar günümüzde yetiştirilmesi noktasında yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.