DOLAR 32,3327 0.24%
EURO 35,1018 -0.09%
ALTIN 2.297,750,90
BITCOIN 22894031,21%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Selmanoğlu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Selmanoğlu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

ABONE OL
Tem 24, 2022 15:13
Selmanoğlu’ndan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Elazığ Tanıtım ve Medya Başkanı Sencer Selmanoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Selmanoğlu açıklamasında şunları ifade etti:”Demokratik sistemin vazgeçilmez unsuru olmanın yanı sıra bilgi ve haber vererek, halkın haber alma, bilgi edinme hakkını sağlamada temel hak ve özgürlüklerin korunması ile kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahip olması ile birlikte şüphesizki en önemli, en kutsal görev basın camiamıza düşmektedir.

Üstlendiği bu önemli görevler, basının sansür ve benzeri kısıtlamalara maruz kalmadan sorumluluklarını yerine getirebilmesini ve basın özgürlüğünün her şart altında gözetilmesini zorunlu kılmaktadır.

Dünya gündemi ve yerel gündemin bizlere aktarılması, farklı görüş, düşüncelerin seslendirilmesi özellikle ortak yaşama kültürünün yanı sıra şehrimizin gelişmesi, sosyal ve ekonomik ilerlemesi yolunda basınımızın çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.

Basın kuruluşlarımızın özgürce, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken ülke ve şehir menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri, mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz önünde bulundurmaları doğru, eksiksiz ve tarafsız haber verme, özel hayatın gizliliği, kişilik haklarına saygı ile toplumsal değerlerinin korunması bakımından hiç şüphesiz ki sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.

İlimizde görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının ve ulusal basın temsilcilerinin Elazığ adına bir çok konuda ellerini değil gövdelerini taşın altına koyduklarına ve sonraki süreçte yine aynı duyarlılıkla hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum.

Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümünde öncelikle hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, bu duygu ve düşüncelerle başta Elazığ’da görev yapan basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, başarı ve huzurlu ömürler diliyorum.”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.