DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elazığ’da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Fabrika Açılacak

Elazığ’da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Fabrika Açılacak

ABONE OL
Tem 24, 2022 15:27
Elazığ’da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Fabrika Açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün uzun süredir yaptığı girişimler sonucunda ülkenin önemli firmalarında toraman tekstil Elazığ’da yatırım kararı aldığını belirterek, 2023’te istihdam hedefinin 20 bin olacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün girişimleri ile ülkenin önde gelen firmalarından Toraman Tekstil Elazığ’da yatırım kararı aldı.

Müjdeli haberi duyuran Başkan Öztürk, “İstanbul’da yaptığımız son görüşme sonucu ülkemizin önemli firmalarından Toraman Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne, 140 bin metrekare bir arsa tahsis edildi. Firma tahsis edilen alanda bin kişilik istihdam sağlamak üzere 50 Milyon Euroluk yatırımla Örme, Kumaş, Boyahane ve İplik fabrikası yatırımı yapacak. Yatırımın, ilimize ve sanayicilerimize hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Gelen yatırımlarla ilgili olarak açıklamalar yapan Başkan Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Elazığ’ın kalkınması için her türlü girişimlerde bulunduklarını ve bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Başkan Öztürk, görev geldiklerinde bin olan istihdam sayısını bugün itibariyle 11 bin 500’e çıkardıklarının atlını çizerek, “OSB’de inşaat çalışmaları biten firmalarımızın faaliyete geçmesiyle 2023 Haziran ayın istihdam sayımız 15 bin, 2023 yıl sonunda ise 20 bin olacaktır” dedi.

“YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HERKESİN YANINDA OLDUK”

Bölgede yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilere her zaman kapılarının açık olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Bizler ekip olarak ciddi manada yatırım yapmak isteyen herkesin yanında olduk, her türlü zorluğu göze aldık, gövdemizi taşın altına koyduk ve bu şekilde de devam edeceğiz. Çünkü her şeyin üstünde ülkemizin ve ilimizin kalkınması gelmektedir. Ekonomimiz güçlü olursa ülke olarak dünyada o kadar söz sahibi oluruz ve herkesin imrendiği bir hale geliriz. Elazığ OSB’de şu anda ülkemizde ki en iyi OSB’ler arasında yer almaktadır. Bizler OSB Yönetimi olarak bırakın yatırım yapacak olan sanayiciyi kaçırmayı bizzat Yönetim Kurulu başkanımız kendi özel işlerini bırakarak bizzat görüşmeler gerçekleştirip ilimize yatırım yapmalarını sağlamıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.