height="132" />
Erol’dan Özhaseki’ye “ Hangi derde deva oldunuz”

Erol’dan Özhaseki’ye “ Hangi derde deva oldunuz”

ABONE OL
Haz 28, 2022 15:33
Erol’dan Özhaseki’ye “ Hangi derde deva oldunuz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki nin Elazığ gezisini değerlendirerek, Özhasekiye Elazığ Gündemine dair sorular yöneltti…

Gürsel Erol yaptığı yazılı açıklamada “  Geçtiğimiz günlerde ziyaretlerde bulunmak üzere İl’imize gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yerel basınımıza bir takım açıklamalarda bulundu.

Sayın Özhaseki yaptığı açıklamalarda ‘’Elazığ’ın büyük bir değişim geçirdiğini,’’ belirtmiş. Doğru, Elazığ 24 Ocak Depremi’nden sonra olağanüstü değişim yaşadı. İmar ve planlama sürecinde yapılan yanlışlar, deprem konutlarının şehrin dışında yapılması gibi Bakanlıkların doğrudan müdahalesiyle kent adeta inşaat mezarlığına döndü.

Sayın Özhaseki ayrıca, 10 yıl önce yine AKP’li Başkan döneminde başlayan ve halen bitirilemeyen projeleri övüyor, insan aklıyla dalga geçmektir bu. Geçmişte yapılan onca yanlış işin faturasını Elazığlı hemşerilerimiz ödedi halen de ödemeye devam ediyor. Sanki yıllardır bu kenti ve Türkiye’yi başka bir parti yönetiyor. Elazığ’ın alt yapı sorunlarının 20 yıllık Ak Parti iktidarları ve yerel yönetimleri döneminde çözülmemiş olması Elazığ’ın sahipsizliğinin yansıması. Geçen ay yaşadığımız sel felaketi bunun en güzel örneğidir. Geçtiğimiz günlerde Elazığ Belediyesi’nin altyapı projesini gecikmeli olsa da yapmış olması sevindiricidir. Bizim siyaset yapma anlayışımızda yapılan yanlışları eleştirdiğimiz gibi yapılan doğru işleri de takdir ederiz. Yerel anlamda Elazığ Belediye Başkanı’nın gayretlerini görüyoruz, ancak merkezi hükümetin Elazığ’a karşı çarpık bakışı devam etmekte, İl’imiz bölgede en geri kalmış kent durumuna gelmektedir.

Geçmişte bakanlık da yapmış, iktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Özhaseki’ye sormak istiyorum;

Uluova ve Kuzova Sulama Projelerini mi tamamladınız?

Deprem konutlarındaki hak sahiplerinin mağduriyetlerini mi giderdiniz?

Sulama kooperatiflerine elektrik borcu nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçilerimizin sorununu mu çözdünüz?

Maden’deki özelleştirmelerden kaynaklı işsizlik problemini mi çözdünüz?

Harput ve Hazar Baba gibi değerlerimizi turizme mi kazandırdınız?

Gazi Caddesi’nde işsiz gezen gençlerimize mi umut oldunuz?”

EROL: SÜRPRİZ İLE GELİYORUM

 Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 6 Temmuz’da Elazığ’a geleceğini açıklarken” Elazığ’a büyük bir sürpriz ile geleceğim.” Dedi

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Gürsel Erol “ Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi 6 Temmuz’da Elazığ’a geleceğim. Bayramı Elazığ’da vatandaşlarımız ile birlikte geçireceğim. Ancak bu gelişim büyük bir sürpriz ile olacak. Şimdiden bunu açıklamayacağım. Ancak geldiğimde büyük sürprizi tüm Elazığ görecek.” Dedi

İlimizde Sürpriz açıklamalar Gürsel Erol ile birlikte ikiye yükseldi. Daha önce İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler, Genel Merkezde yaptığı temas ve ziyaretler sonunda yaptığı açıklamada “15 gün sonra sürprizimiz olacak.” demişti. Şimdi de CHP Milletvekili Gürsel Erol Büyük bir sürprizden bahsetti.

SULARI KESİLEN ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI CHP’Lİ GÜRSEL EROL MECLİSE TAŞIDI

Elazığ’ın köylerinde pancar ekimi yapan yüzlerce çiftçi elektrik faturalarındaki yüksek fiyatlardan ve yaşadıkları sulama sorunlarından dolayı yaklaşık 40 traktörle DSİ önüne gitmek istemiş ancak polis ve jandarma engeline takılmıştı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, çiftçilere gelen yüksek elektrik faturaları ve yaşadıkları sulama sorunlarını meclise taşıdı. Erol, Tarım ve Orman Bakanlığına ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verdi.

Çiftçilerin sorununu TBMM’ye taşıyan CHP Elazığ Milletvekili yüzlerce çiftçiyi ilgilendiren yüksek elektrik faturaları ve sulamada yaşanan sorunlarla ilgili bakanlıklara soru önergesi verdi. CHP’li vekil Erol,  Tarım ve Orman Bakanlığına Kuzova Sulama projesinin tamamlanan etaplarında elektrik girdi maliyetleri nedeniyle sulama yapan çiftçilerimize herhangi bir destekleme yapılacak mıdır? diye sordu.

“29 YILDIR PROJE TAMAMLANAMADI”

1993 yılında 29 bin hektarlık verimli arazinin sulanması amacıyla başlatılan ve 3 etaptan oluşan Kuzova Sulama Projesi 29 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanmadığını belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kiriş tarafından cevaplandırılması talebiyle şu soruları sordu;

  1. Üç etaptan oluşan Kuzova Sulama Projesi için bugüne kadar ne kadar yatırım harcaması yapılmıştır?
  2. 1993 yılında başlayan ve 2014 yılında tamamlanacağı söylenen ve halen tamamlanmayan Kuzova Sulama Projesi’nin tüm etapları ne zaman bitirilecektir?
  3. Projenin kalanının tamamlanması için yeterli ödenek mevcut mudur?
  4. Kuzova Sulama Projesi’nin tamamlanan etaplarında elektrik girdi maliyetleri nedeniyle sulama yapan çiftçilerimize herhangi bir destekleme yapılacak mıdır?
  5. 2018 yılından beri Kuzova 1. Kısım’a verilen tarımsal suyun enerji bedelini DSİ’nin yaptığı ihale şartları gereğince sulamanın işletme bakım faaliyetleri ve elektrik giderleri yüklenici firma tarafından karşılıyordu, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ilgili alanda bulunan köy muhtarlarına gönderdiği yazıda 2022 yılında bu desteğin verilmeyeceği belirtilmişti. Zaten girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olan üreticimizi daha da zor durumda bırakacak olan 2022 yılı işletme bakım ve enerji giderlerinin sübvanse edilmesi ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?
  6. Kuzova Sulama Projesi’nin tamamlanan ve bundan sonra tamamlanacak etaplarında sulama pompaları için güneş enerjisinden faydalanarak elektrik üretimi söz konusu mudur? Varsa bununla ilgili proje hangi aşamadadır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.