DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN
BITCOIN 23000142,83%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elazığ il Özel idaresinin Yatırım Yılı bu yıl olacak

Elazığ il Özel idaresinin Yatırım Yılı bu yıl olacak

ABONE OL
Haz 25, 2022 14:37
Elazığ il Özel idaresinin Yatırım Yılı bu yıl olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş yaptığı açıklamada  “Elazığ il Özel idarenin Yatırım Yılı bu yıl olacak” dedi.

Şiş : “ Kurumun Yatırım Yılı”

Deprem ve pandemiden sonra Elâzığ’ın bu yıl yatırım yılı olduğunu dile getiren şiş “bu yıl özellikle 2 yıllık depreminden sonra yatırım yılı yatırıma ayrılan para 300 milyon bu Elazığ özel idare tarihinde bir ilk daha önceki yatırımlar 100-150 milyon arasıydı. 3 türlü programımız var genel meclisimiz planladığı, köydeş, ilbank, konut satışı elimizde olan imkânları yatırıma çevirmek ilk işimiz. Elâzığ özel idarede ciddi yatırımlar yapılıyor rakam bakımında da atağa kalkıyor.

Özel İdare için Bir ilk

“Yol yapımı, alt yapı ve bu yıl farkımız sıcak asfalt makinamız maliyeti yaklaşık 5 milyon civarında özel idare tarihinde bu bir ilktir daha önce asfalt çalışmalarını daha önce ihale yöntemi ile müteahhitlere yaptırıyorduk şimdi daha küçük bir bütçe ile kurum kendi yapacak. Hemen Hemen %50 tasarruf içerisindeyiz. İlk hedefimiz 45 köyümüze sıcak asfalt ile kaplamak şuan başladı 3 köyümüzdeyiz Allahlın izni ile bu rakam yılsonunda daha da artacak.

Tarımsal sulamada yatırım sal ciddi kaynaklar ayırdık. Bu yıl atılım yılımız olacak. Bu yıl 130 hanede ges sistemimiz olacak bu güneş enerji sistemini köylerde elektrik ile su alan hanelerimiz var biz özellikle Elektrik faturasın çok geldiği yerde nüfusun kalabalık olduğu yerde ges ile karşılıyoruz. Gesi hiçbir ücret ödemeden kullanabiliyorlar. Âmâ biz yine de saatlerin takılmasını istiyoruz, çünkü kaynaklar sınırsız değil. Hoyratça kullanılmamalı.

400-450 köyde katı atık topluyoruz. Buda özel idarenin ciddi bir çalışması belirli aralıklarla köylerimizi ilaçlıyoruz. Hizmet bakımından seviye atladık biz sadece yol yapalım su getirelim değil sosyal alanda da kaliteyi attırma içerisindeyiz.

Kurum ihalelerini biz takip ediyoruz. Şu anda bile yaptığımız ihale sayısı ile yüksek seviyede ve bunların kontrollüğü de bizde. Elâzığ’ın en haraketli kurumu biziz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.