DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.320,601,92
BITCOIN 22877972,81%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

0,99 faizli konut kredisini El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz’e sorduk

0,99 faizli konut kredisini El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz’e sorduk

ABONE OL
May 14, 2022 14:12
0,99 faizli konut kredisini El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz’e sorduk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yaptığı kabine toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, “İlk evim Konut Finansman Paketi” çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisini El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz’e sorduk. Hem yapı sektörü temsilcileri hem de emlakçılar odası, düşük faizli ve uzun vadeli kredi vermenin sorunu çözmeyeceğini, inşaat maliyetlerinin düşürülmesiyle sektörün yeniden canlanacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı,  ilk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek açıklamasını El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN GÜLYÜZ: “MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ” 
Başkan Gülyüz açıklamasında şunları ifade etti: “Açıklanan paket sıfır daireleri kapsayan bir konu. Her defasında şunları söylüyorum, maliyetler yüksek olduğu için Elazığ piyasasında 2+1 yeni bir daire bile 650-700 bin liradan başlıyor. 3+1 daireler ise 1 milyon lira civarında. Faiz oranlarının düşmesi elbette ki piyasada bir canlılık getirecektir. Ama şöyle bir şey var, maliyetler yüksek olduğu için bu yıl Elazığ’da inşaat yapımı fazla yok. Dedi.

AÇIKLANAN KREDİLER, KISMI BİR CANLILIK GETİRİR
Başkan Gülyüz, “Sıfır daire var ama inşaat malzeme maliyetleri yüksek olduğu için sıfır daire yapan müteahhit arkadaşımız fazla yok. Açıklanan program piyasaya bir miktar hareketlilik getirir ama ciddi anlamda canlılık getirmez. Depremden sonra ikinci el daire satışları  ilimizde çok fazla yok. Sıfır daire bulmakta bile biz emlakçılar olarak zorluk yaşıyoruz. Olsa satılır mı? Bu aralar sıfır dairelere talep var.” dedi.

BAŞKAN GÜLYÜZ: “BİRÇOK MÜTEAHHİT YENİ İNŞAAT YAPMAYI DÜŞÜNMÜYOR” 
Başkan Gülyüz, “Birçok müteahhit arkadaşımızla görüşüyoruz. Bu yıl inşaat yapmayı düşünmüyorum diyen birçok arkadaşımız var. Sebep ise maliyetlerin yüksek olması. Bir çok müteahhit ise yaptığı sözleşmeleri iptal etmiş. İnşaat maliyetleri düşer ve müteahhit daireleri daha uyguna mal ederse, bizler de ona göre daha uygun fiyata satarız ve bir canlılık olur. ”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.