height="132" />
Şentürk, Türkiye bir tarım ülkesi olmaktan çıktı

Şentürk, Türkiye bir tarım ülkesi olmaktan çıktı

ABONE OL
Nis 25, 2022 22:12
Şentürk, Türkiye bir tarım ülkesi olmaktan çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, ‘Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmaktan çıktığını belirterek AKP 20 yılda tarımı bitirdi’ dedi.

İKTİDAR ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMALI !Çiftçilerin, üst üste yapılan fahiş zamlardan sonra üretim yapmakta çok zorlandığını belirten Başkan Şentürk; ‘Boztepe’de çiftçilerimiz, Mazot, gübre ve yem fiyatlarına karşı; ”Artık tarım yapma şansımız kalmadı.” diyor. Tek görevi arz etmek olan liyakat abidelerine göre işler yolunda olsa da; Çiftçilerimiz ekemiyor, biçemiyor, üretemiyor… Boztepe’de büyükbaş hayvan sayısı 50 binden 17 bine düşmüştür. Bu, üretimin nasıl düştüğünü görmemiz için yeterli bir sayıdır. Sürekli zamlanan yem, gübre, elektrik, su fiyatları üreticiyi perişan ediyor. Büyükbaş üreticiliği artık durmak üzere. Çiftçilerimiz artık köyden kente göç etmek zorunda bırakılıyor. İktidarın çiftçiye acil destek sağlaması gerekiyor. Desteklemelerin çok ciddi rakamlar olması lazım ki çiftçi borçlanmadan üretim yapabilsin. Şimdi çiftçi ya bankaya ya da zirai ilaç firmalarına borçlu. Herkes hasadı bekliyor. ‘Hasatta öderim’ hesabı yapıyor. Hasat çiftçinin beklentilerini karşılayamazsa, buğday ekildi, hava yağmurlu gitmez, düzenli bir şekilde soğuk olmazsa buğday kardeşleme yapmaz. Dolayısıyla kurak geçen bir sezonda tonaj çok az olur. O zaman da borcunu ödeyemez. Bir sonraki hasada kalır, borcu büyür ve batar. Millet pazardan bir kilo domates alamıyor evine. Kilosu olmuş otuz lira. Yeşillikler, sebzeler deseniz ateş pahası. Bu durumdan ne üretici memnun ne de tüketici. Üretici zor bela üretip yetiştiriyor, tüketici de alabilmek için ekstra çaba sarfediyor. Bu durum böyle devam ederse, bu ülkede tarım bitecek. İktidar, çiftçinin  yanında olmalı, üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak destek programları çıkarmalı.’ şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.