DOLAR

32,5859

0.28%
EURO

34,7439

-0.01%
ALTIN(gr)

2.490,15

0,24%
BİST 100

9524.59

0,24%
height="132" />
Arslan: ‘Henüz daha hiçbir şey bitmiş değil. Mahkeme devam ediyor.’

Arslan: ‘Henüz daha hiçbir şey bitmiş değil. Mahkeme devam ediyor.’

ABONE OL
Nis 26, 2022 17:22
Arslan: ‘Henüz daha hiçbir şey bitmiş değil. Mahkeme devam ediyor.’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhaleye katılmak için kurulan Elazığ Girişim Grubu yapılan ihaleye katılmadığı için hedef haline gelen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, maden rezerv ihalesine katılmamalarının nedenlerini açıklamak için yaptığı basın toplantısında “Bu şehrin menfaatine sebep olanlara Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Elazığ Girişim Grubu Başkanı olarak hakkımı helal etmiyorum. “ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve Elazığ tarihinin en büyük rezervinin işletilmesi için ihale gerçekleştirildi. Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye’nin en zengin maden rezervinin işletme ihalesi yapıldı. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ve Port Madencilik AŞ’nin katıldığı ihaleyi 2 Milyar 205 Milyon TL Bedelle Port Madencilik A.Ş kazandı. İhaleye katılmak için kurulan Elazığ Girişim Grubu yapılan ihaleye katılmadı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, maden rezerv ihalesine katılmamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ARSLAN’IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI ŞÖYLE;

“İHALE BAŞLAYACAK LÜTFEN BU KONULARI BİRLİKTE TAKİP EDELİM DEDİK”

Arslan, “Madenin bilinmesiyle birlikte belli bir büyüklüğe ulaşınca da ilimizin milletvekillerini valimize bilgilendirerek hem iktidar partinin il başkanını bilgilendirdik META şuanda sondaj çalışmalarını sona getirdi büyüklüğü de çok büyüktü. Sondaj çalışmaları sonrasında raporlandıracak ve bu raporlandırma sürecinde de ihale başlayacak lütfen bu konuları birlikte takip edelim dedik. Bu görüşmeler devam ederken siyasi parti il başkanımız biz Ankara’da belediye başkanımızın olduğu bir toplantıda bu konuyu değerlendireceğiz. Bir değerlendirme sonucunda bize gelen cevap başkan bize senin söylediğin kadar büyük bir maden yok. İhaleyle alakalı konularda il başkanımızdan şunu rica ettim biz Elâzığ iş dünyası olarak Elazığlı iş adamları tarafından yürütmesini isteriz dedim ve bunun gereklerini de yerine getirme adına her türlü çalışmayı yapmaya hazırız bu süreçler sıkıntılı süreçler bize her konuda öncülük ediniz tüm görüşmeleri yapabilme adına öncülük talep ediyoruz bu bizim en doğal hakkımız biz böyle inanıyoruz”

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan: ‘Elazığ Girişim Grubu’na yaklaşık 1000 kişi müracaat etti. Toplanan rakam 300 milyon TL.’

“Biz Elazığ Girişim Grubu adına çalışmaları sağladık bir yandan da şartnameyi inceliyoruz şartnamede neler var madencilik enstitüsü arama ruhsatlı maden sahsının devrinin yapılması söz konusu değil biz bunları konuştuk Ankara’dan Elâzığ’a geldik ihaleye çıktı saha. Bu gerçeklikle birlikte madencilik derneği Hayri Günay vasıtasıyla yürütmeli durdurma için dava açtık şartnamede aksaklıklar var bunların düzeltilmesini istiyoruz. Milletvekillerimizden süre uzatımı istedik süre uzatımı oldu. 13. idare mahkemesi dosyayı inceledi bazı soruların cevabı yok bakanlığa yazı yazdı saat 2 de bakanlık ihaleyi süresiz erteledi. 29 Marttaki ara karar neticesinde bakanlığın maden işleri genel müdürlüğü verdiği cevap tatmin etmediği için bir kaç soru daha soru. Bu soruların cevapları da geçtiğimiz salı günü idari mahkemeye ulaştı”

 ELAZIĞ TSO BAŞKANI ASİLHAN ARSLAN: ‘1 KİŞİ DESİN Kİ BEN ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU’NDAN PARA ALDIM. BÖYLE BİR ŞEY VARSA 600 BİN KİŞİ YÜZÜME TÜKÜRSÜN.’

Bu maden Elazığ ve bölgesini çok iyi bir şekilde besleyebilir izabe tesislerinin kurulmasına yeterli irili ufaklı tesislere de yarar sağlayacak bunu da şartnameye koyun dedik. Herhangi bir Elâzığ girişim grubu, dünyada madencilik sektörüne hizmet veren hangi firmanın menfaatine olan bir konu var. Kamunun menfaati var sektörün menfaati var. Mevcut maden sahasında çıkarılacak madenler Türkiye’de olan mevcut tesislerde işletilecek eğer kapasitesi yetmiyorsa yeni işletmeler açılacak. Kamuda ihalede aykırı bir madde bu madde. Rekabeti oluşturacaksınız herkes eşit şekilde girebilecek hele tekelciliğe hiç müsaade yok. Bu mevcut tesisler sadece bir firmada var kuruldukları bölgenin tüm madenlerini çalıştırıyorlar. O sahalardan madenler buralarda işletiliyordu. İkinci bir tesis %70 ve üzeri kapasitede çalışıyorsa ikinci bir tesisin kurulmasına izin verilebilir. Eğer altında kalırsa kapasite kullanım oranları 2. 3. tesise ihtiyaç yoktur. İşte bu firma diğer firmalara karşı 7 milyar TL 7 katrilyon liralık bir rekabet üstünlüğü sağladı bu firmanın dışında kim alırsa alsın 7 katrilyon üstüne eklemek zorunda.

“BİZE DESTEK OLAN BU 993 KİŞİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elazığ girişim grubunun tüzel kişilik kazanması gerçekleşti biliyorsunuz. Elazığ girişim grubunun yönetimi İbrahim Taşel bey, Yasemin Açık Hanım, Ayhan Polat bey, Ayhan Şimşek bey, Asilhan Arslan ve Selami Karaca bey. Bu 7 iş insanımız yine bir araya gelerek Elâzığ girişim grubunun yönetimine talip oldu. Biz bunun çok ortaklı yapıya dönüşmesi için şirket anayasasını oluşturduk bir kenara koyduk. Malumunuz Elâzığ girişim grubunu daha kurmadan önce anket oluşturduk. 993 kişi yaptığımız ankette bizimle birlikte olma noktasında niyetlerini bildirdi. 993 kişiyle birlikte ulaştığımız büyüklük 300 milyon tl. İhalenin teminat mektubu 2 milyon TL açık arttırmanın taban fiyatı 2 milyar tl. Elâzığ girişim grubuna Elâzığ halkımızın takdir ettiği büyüklük bu. Bize destek olan bu 993 kişiye teşekkür ediyorum birliktelik örneği gösterdiler. Bunlar daha çok orta sermayeli hemşerilerimizin oluşturduğu katılımdı.

“BİR KİŞİ ÇIKSIN DESİN BİRİNİ AYIRIP ALMADIK”

İstanbul’da geniş çaplı toplantı yaptım, televizyon reklamlarından haberlere buna ortak olması için elimden geleni yaptım. Bir kişi çıksın desin birini ayırıp almadık. Ankara’da ikili görüşmeler yaptım özellikle taahhüt sektöründe olan madencilik sektöründe yer olanlarla Kolin inşaat, çelikler inşaat, seza, bunlardan bazıları. Biz böyle bir ortaklık yapısı oluşturuyoruz lütfen gelip bize destek olun kapı kapı gezdim. Bütün Türkiye’de ve dünyada Elazığlılar olan derneklerinin her birine yazı ve sözlü olarak bildiri yaptım bir kişi diyemez ki bize unuttunuz.

 “ASİLHAN ARSLAN HAKKINI HELAL EDER AMA ELÂZIĞ HALKI ETMEZ”

Biz bir yandan bu ihalenin acısıyla savaşırken biri çıkıp diyor ki Elâzığ iş dünyasından topladığın paralar ne oldu 8 buçuk milyar var biri gelsin desin ki ben Elâzığ girişim grubundan param karşılığı hisse aldım eğer öyle bir şey varsa Elâzığ’daki 600 bin kişi yüzüme tükürsün. Ama ben onları yüce Allaha havale ediyorum Elâzığ halkının inisiyatifine bırakıyorum. Elimizden geleni yapıyoruz haktan ayrılmama adına keşke bu toplantıyı yapmak zorunda kalmasaydık üzülüyorum. Bizim daha iyi işlere vakit ayırmamız lazım bu işin olması için A planım var B planım var oradan birileri düğmeye basıp linç çalışmalarına başlatıyor. Asilhan Arslan hakkını helal eder ama Elâzığ halkı etmez. ETSO beceremedi bir tane yerde desin strateji hatası yaptı desin başkanım hata yaptın düzelt deseydiniz o zaman. Ben ilin valisine ilin siyasetçilerine yaptım bu konular sıkıntılı bu konular kolay değil biz diyoruz ki. Gel Cumhurbaşkanına gidelim diyorum yok ben gelmem diyor ya.

“ELÂZIĞ’IN MENFAATİNİ DÜŞÜNDÜM DİYE Mİ AYRIŞTIK”

Neye gönül verdiğimi neye hizmet verdiğimi herkes çok iyi biliyor Elâzığ’ın menfaatini düşündüm diye mi ayrıştık. Kamuoyundan herkes burada Asilhan Arslan bir konuda birilerine iftira etmek için bizden böyle bir talepte bulundu bir kişi desin benim üslubum bu değil yapmam da Allah bundan sonrada yaptırmasın. Bu süreçte bizlere destek olan STK temsilcilerine, siyasiler, kamuoyuna teşekkür ediyorum bizlere destek oldular

“FİRMALARIN KAYBETMESİNİN TEK NEDENİ 7 KATRİLYON GERİDEN BAŞLAMASIYDI”

15 şirket ihaleye girmek için dosya aldı. Bu 15 firmanın içinden 2 firma teklif verdi bir firma imtiyazlıydı rekabet üstünlüğü verdi ve o aldı diğer firmaların kaybetmesinin tek nedeni 7 katrilyon geriden başlamasıydı. Onun için şartname değişikliği istedik. Bu şartnameyi bir firmanın dışında alabilecek bir firma yoktu. Kimlerle çalışılır hangi firmadan destek alınır bunların hepsini çok iyi biliyoruz. Son ana kadar ihaleye girme sürecini beklerken gece geç saatlerde aldığımız kadar biz 7 katrilyon geriden ihaleye çıkamayız en azından ihaleyi meşrulaştırmayalım kararı aldık ve çok doğru bir karardı. İhaleye çelikler inşaat girmiş denildi sevindim hemşerimiz girdi dedim şehrimizde kalır dedim. İhale başladı 5 dk. sonra bitti. 2 artırımla bitti. Tahir Bey de bir iş adamı gibi davranıp sonlandırdı. İhale de neticelendi. ETSO’nun öncülüğünde kurulmuş bu şirkette bu ihaleye girme özelliklerine bir durum oluşmuş mu soruyorum size. Çelikler inşaata da bu konuda ortak olmasını talep ettim ilk söylediğim insanlardan biridir. Tek girme kararı aldılar o şekilde de yürüdüler bu çalışmaları yürüttüğüm için suçluysam ben Ankara’dayken sosyal medyadan haberlerinizde yazdınız bir alanında suçluysam yüzüme deyin ki sen şu konuda suçlusun görevini yapmadığın için istifaya davet ediyoruz desin suçluysam desin.

“ELAZIĞ KAMUOYU KİMLERİN SERVETİNE SERVET KATTIĞINA KİMLERİN İHALELERDEN ÇIKMA ALDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR”

Diğer bir şey ihaleden anlaşma parası alınması, ihaleden bir şeyin pazarlık konusu alınması bu konuda kimse bana bunu teklif edemedi bunu söylemedi demek ki kimin bunu yapmayacağını çok iyi biliyorlar biliyorlar ki bu parayı kimin yemeyeceğini. Elazığ kamuoyu kimlerin servetine servet kattığına kimlerin ihalelerden çıkma aldığını çok iyi biliyor. Bu süreç içinde şahsımla alakalı yapılan her türlü iftirayla ilgili haklarım herkese hakkım helal olsun. ahiret benim en temiz alanım olsun bu tür şeyler olmasın istiyorum. Ama ETSO’nun yürüttüğü bu çalışma eğer ülke menfaatine ise bu şehrin menfaatine sebep olanlara Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Elazığ Girişim Grubu başkanı olarak hakkımı helal etmiyorum.

“98 KİŞİLİK YÖNETİM GRUBUMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM””

Bize oy veren tüm üyelerimize ve Elâzığ kamuoyunda bizlere destek olan tüm hemşerilerimize ben teşekkür ediyorum. 98 kişilik yönetim grubuma çok teşekkür ediyorum. Birbirine inanarak bu şehrin menfaatine çalıştıkları için çok teşekkür ediyorum.

“EN BAŞARILI YÖNETİM DÖNEMLERİNDEN BİRİ BİZİM BAŞINDA OLDUĞUMUZ DÖNEMDİR”

1 Nisan 2018 yılı itibariyle göreve gediğimiz günden beri bir iddiamız var Elazığ tarihinin başarılarla dolu hizmetlerle dolu en başarılı yönetim dönemlerinden biri bizim başında olduğumuz dönemdir. Gel odamızın arşivlerini açalım tüm çalışmaları incele tüm başkanların tüm yönetimleriyle ellerinden gelenin en iyisini yapmışlardır Allah hepsinden razı olsun ama bir yönetici olarak iddialı olmak zorundayız biz yönetimde en iyisiyiz.

“SÜREÇLER DEVAM DİYOR MAHKEME HENÜZ KARARI AÇIKLAMIŞ DEĞİL”

“Süreçler devam diyor mahkeme henüz kararı açıklamış değil ben sizlerden aldığım yetkinin üstüne risk alarak yürüttüm bundan sonra da yürüteceğim bundan şüpheniz olmasın. Bu süreç uzun bir süreç bunu hatırlatmak istiyorum. Bize destek veren menfaatlerini koruyabileceğim onları ezdirmeyeceğim her türlü faaliyeti görüşmeyi yapmaya devam edeceğim. Orada kalan paranın hepsini olamıyorsa en büyüğünü Elâzığ’a akıtmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ben tekrar salonu dolduran tüm Elâzığ sevdalılarına teşekkür ediyorum hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.