height="132" />
Milyonlarca SMA’lı bebek tedavi olmak için  yardım beklerken  Yanık’tan İlginç SMA Açıklaması  

Milyonlarca SMA’lı bebek tedavi olmak için  yardım beklerken Yanık’tan İlginç SMA Açıklaması  

ABONE OL
Nis 19, 2022 17:18
Milyonlarca SMA’lı bebek tedavi olmak için  yardım beklerken  Yanık’tan İlginç SMA Açıklaması  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binlerce bebeğin mücadele ettiği Spinal Müsküler Atrofi Hastalığı, doğum öncesi ücretsiz yapılan testlerle tespit ediliyor. Ancak hastalığın tedavi yöntemlerinin Türkiye’de uygulanmaması ve yüksek tedavi ücretleri, aileleri çaresiz bırakıyor.Milyonlarca SMA’lı bebek tedavi olmak için  yardım beklerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “ SMA, son birkaç yılda inanılmaz istismar edilen bir alan… “ açıklamasında bulundu. Yanık’ın açıklaması Binlerce SMA’lı  ailenin yüreklerini burktu.

Katıldığı bir toplantıda SMA lı ailelerin, SMA’lı bebekler için yaptığı kampanyayı umut tacirliği ve istismar alanı olarak nitelendiren Yanık; “Deneysel tedaviyle devletin vatandaşa küçük yaştaki çocukları riske etme bir lüksü yok” dedi.

“ÜÇ FOTOĞRAFLA CİĞERİMİZİ DAĞLIYORLAR”

 Tepki çeken bir açıklamaya imza atan Yanık;  açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Kampanyalarda yapılan duygu sömürüsü… Ben de görüyorum. Kalp dayanmaz. Zaten onun için yapıyorlar. Yavrucakların fotoğraflarını, videolarını koyuyorlar. Sosyal medyaya… Sonra haydi milyonlarca lira toplanıyor. Kim alıyor? Kaç tanesinin tedavi olduğunu gördünüz? Bu kadar kampanya yapıldı. Kaçı tedavi oldu, sonuç ne oldu, diye sorun o kampanya yapanlara… Milletin duygusunu sömürmekten, milletin cebine el sürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Çok açık söylüyorum. SMA ile alakalı onaylanmış, en son tedavi yöntemlerinden bir kısmı listeye alındı. Var mı aranızda kampanyalarda bağış toplanan bir çocuğun sonucunun ne olduğunu bilen? Ben bilmiyorum. Yok çünkü… Dolayısıyla, siyasetin parçası olarak söylemiyorum. Eksiğimiz varsa konuşalım, zaten konuşmaya geldik. Ama bu şarlatanlara yaka kaptırmayalım. Bu kadar da açık söylüyorum. Onun da hesabını hepimiz soralım. SMA, son birkaç yılda inanılmaz istismar edilen bir alan… Çünkü çocuk çok hassas olduğumuz bir konu. Üç fotoğrafla ciğerimizi dağlıyorlar. Ama o iş öyle değil.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.