height="132" />
 İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler Sivrice ve Maden ilçe gezilerinde

 İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler Sivrice ve Maden ilçe gezilerinde

ABONE OL
Nis 8, 2022 22:25
 İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler Sivrice ve Maden ilçe gezilerinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler Sivrice ve Maden ilçe gezilerinde vatandaşlarla ve esnaflarla buluştu.

İYİ Parti İl başkanı Gürgözeler, başlattığı ilçe gezilerinin ilk durağında depremin merkez üssü Sivrice ve bir süredir yeraltı kaynaklarının ihalesi ile gündemde olan Maden ilçesinde ilçe yönetimleriyle biraraya geldi.

İlçelerin  yönetiminden bilgiler alan Gürgözeler vatandaş ve esnafların sorunlarını yerinde dinledi.

İYİ Parti İl başkanı bu geziler ışığında şu açıklamalarda bulundu:

Bugün depremin merkez üssü Sivrice ve Maden ilçelerimizde birtakım incelemelerde bulunduk. Gördük ki her iki ilçemizde çeşitli problemlerle karşı karşıya. Depremin üzerinden iki yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen sorunlar çözüme kavuşturulamamış, halkımızın ve esnaf kardeşlerimizin mağduriyeti giderilememiştir. Bende Sivriceliyim, tüm bu sorunların içerisinde bende bulunmaktayım. Deprem bu ilçede merkez üssü olması dolayısıyla ağır hasarlar vermiş halkımız ise, çözüm noktasında sahipsiz bırakılmıştır. Konteynır kentleri ziyaretimde ise, gördüğüm manzara bizi derinden etkilemiştir. Zamanında teslim edilmesi gereken konut ve işyerlerinin halen daha teslimi yapılmamış olup vatandaşımız konteynır kentte yaşamaya mahkum bırakılmıştır.

Görüştüğümüz esnaflarımız ise, işyerleri yıkıldıktan sonra  kendilerine vaadedilen yeni işyeri sözünün bir türlü hayata geçirilemediğinden dertliler. Bizim İYİ Parti Milletvekillerimiz ise, Maden ve Sivrice ilçelerimizin sorunlarını raporlaştırarak mecliste gündeme taşıdılar. Bu sorunlar Genel Merkezimizin ve partimizin yetkili organlarının bildiği ve bizimde sık sık rapor ve bilgi paylaşımında bulunduğumuz sorunlardır. Hiç kimse tereddüt etmesin İYİ Partimiz önümüzdeki ilk seçimden sonra ilimizin ve ilçelerimizin sorunlarının çözümü noktasında elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Fakat şuanda gelinen nokta ne yazık ki içler acısıdır. Sivrice’de vatandaşımıza teslimi yapılmayan konutlar ,halkımızın biran önce ev ve işyerlerine kavuşma arzusu hızlı ve süratli bir biçimde hayata geçirilmeli yaşanan bu hak kayıpları giderilmelidir. Bizimle birlikte ilçe gezilerimize eşlik eden Sivrice ilçe başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Elazığ’ımızın bir başka kanayan yarası ise, yeraltı kaynak ve rezervleriyle uzunca bir süredir kamuoyunun gündeminden düşmeyen Maden ilçemizdir. Yine ilçe başkanımızdan aldığımız bilgiler ve yerinde incelemeler neticesinde gördük ki, bu ilçemizde heyelan tehlikesi, esnaflarımızın ekonomik kaygıları, vatandaşlarımızın yaşadığı sorun ve şikayetler ilçeyi problem yumağı haline getirmiştir. Altı zengin üstü fakir olan bu güzide ilçemiz zengin yeraltı kaynaklarının birilerine peşkeş çekilmesinden hayli endişeli. İlçe halkı yeraltı kaynaklarının  ilçelerini kalkındırmasından ziyade daha da sömürülüp fakirleştirilmesinden endişe ediyorlar. Zaten bir süredir Maden ilçemizle ilgili Elazığ kamuoyu tek ses tek nefes oldu, bizde bu konuyla ilgili en son yaptığımız 27 Mart tarihli basın açıklamamızda bu konunun siyasi, toplumsal ve ekonomik bedellerinin ağır olacağını bu ilçenin sömürülmesine fırsat vermeyeceğimizi belirtmiştik. Nihayet bizim açıklamamızdan üç gün sonra 30 Mart tarihinde ihalenin ertelendiği haberi gelmiş, şuan aldığımız son bilgiler ışığında yeni ihale tarihinin 21 Nisan 2022 tarihinde  yapılacağı bildirilmiştir. Tüm bunlar neticesinde  hep söyledik yine söylüyoruz: ilçemizin aleyhine olacak vatandaşımızın mağduriyetini tetikleyecek her türlü çalışmanın karşısındayız. Geçtiğimiz günlerde yaptığım Ankara ziyaretimde ilçelerimizin sorunlarını vekillerimizle konuşup burada yaşanan sıkıntıları onlarla paylaştık. Maden halkının sorunlarına hep birlikte çözüm olmak adına elimizden geleni yapacağız. Bu ilçemizin bir diğer sorunu ise; her geçen yıl yaşadığı heyelan tehlikesidir. Zaten bununla ilgili de çeşitli kurum ve kuruluşlara verilen dilekçeler ÇED raporları elimizde mevcuttur. Gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı güzel bu ilçemizin yok olma tehlikesine karşı hep birlikte mücadele edip esnaf kardeşlerimizin ve fakirleşen Maden halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Burada gezdiğimiz süre içerisinde bana eşlik eden Maden ilçe başkanımıza ve yönetimimize ayrıca teşekkür ediyorum. İlçelerimize olan ziyaretlerimiz devam edecek, ilçelerimizin problemlerini kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.