height="132" />
Torpil iddialarından haberi yokmuş!

Torpil iddialarından haberi yokmuş!

ABONE OL
Mar 13, 2022 07:31
Torpil iddialarından haberi yokmuş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Müftüsü Selami Aydın, Kovancılar’ da yapılan imam hatiplik sınavı sonrasında, dile getirilen torpil iddialarından haberi olmadığını ifade etti.

Özel Haber: Faik Akgün

Kovancılar  Rahmi Demir Camii İmam hatiplik mülakat sınavına giren tek kişi elendi.  Sınav sonucunun açıklaması sonrasında, Kovancılar Müftüsü ile ilgili iddialar Kovancılar’ın ana gündemi oldu. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda; Kovancılar Müftüsü’nün Bingöllü olduğu ve sınava giren tek adayın Bingöllü bir ismin atanması için, başarısız sayıldığı iddia edildi. İddialar üzerine konu ile ilgili bilgi almak istediğimiz Elazığ Müftüsü Selami Aydın  ise konu ile ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını kaydetti.

“HEMŞERİCİLİK YAPMANIN NE KADAR ADİL OLDUĞUNU, KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUZ”

Mülakat sınavı sonrasında, bir sosyal medya kullanıcısı  hesabından  Bingöllü olan Kovancılar İlçe Müftüsü’ nün, ilgili kadroya bir hemşerisini atamak istediğini iddia etti.  Dile getirilen iddiaların detayı ise şu şekilde oldu; “Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde münhal bulunan Rahmi Demir Camii İmam-Hatiplik Mülakat Sınavı’na, sadece bir kişi müracaatta bulunmuştur, 02.03.2022 tarihinde mülakat sınavı yapılmıştır. Aylarca tashihi huruf kursu gören personel, her ne sebepse, sınavda başarısız olarak ilan edilmiştir, kamuoyunda dolaşan iddialar ve duyumlar halk arasında dolaşmaktadır.

Bingöllü olan Kovancılar İlçe Müftüsü ile yine Bingöllü olan müftü yardımcısı arasında paslaşılarak, yine bir Bingöllü hemşerilerini, kurum içi sınavda MBST sınavında yetersiz puan almasına rağmen, iki ay kadroyu boş bırakarak hemşeriye kıyak yapacakları duyumu, toplumu rahatsız etmiştir,

Konuyu il müftümüzün ve valimizin dikkatlerine sunuyoruz.

Hemşericilik yapmanın, adam kayırmanın ne kadar adil olduğunu, kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bir an önce durumun ilgili makamlarca  müdahale edilerek uygulamanın düzeltilmesinin, daha hakkaniyetli olacağını söyler, gereğini bekliyoruz.

Adam kayırma nereye kadar? “

“NE İMTİHANI OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM” 

 Torpil iddiası ile ilgili olarak sorularımız cevaplayan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ise yaptığı açıklamada konu ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Aydın;  “ Konu ile alakalı herhangi bir bilgim yok.  İlçelerle, müftü yardımcısı Abdurrahim Bey ilgileniyor.   Konun ne olduğunu bilmiyorum. Ancak böyle bir iddia varsa, idare mahkemesine başvurabilirler.   Bu farklı bir konu diye düşünüyorum.  Bu konu ile alakalı herhangi bir bilgi bize ulaşmadı.   Göz önünde imtihana giriyorlar.  Ne imtihanı olduğunu da bilmiyorum.  İmtihana girmişse o imtihanı ben yapmışımdır.  Adam gitsin, bizi mahkemeye versin.  Bu işin başında duran benim. Kimseye bir haksızlık yapılmaz.  Görülen lüzum üzerinedir. Devlet bana yetki vermiş… Amir olarak bu yetkiyi kullanıyorsun. İmtihan ediyorsun. Gelip bize  itirazda bulunmayıp basına demeç verirse, soruşturmada geçirir.  Konu ile ilgili az önce de ifade ettiğim gibi bende detaylı bir bilgi yok.” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.