DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN 22916341,28%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

ABONE OL
Mar 13, 2022 07:48
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstiklal Marşı; Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği dizelerdir. Türk’ün ruhudur. Dört bir yandan sarılmış bir milletin diriliş destanıdır.

İstiklal Marşı; Malazgirt’te Alparslan ile açtığı çağı nice zaferlerle taçlandıran, Fatih’le çağ açıp çağ kapayan, Atatürk’le yeniden ayağa kalkan Yüce Türk Milletinin asla tutsak edilemeyeceğinin bildirisidir.

Aziz milletimizin kahramanlığını, hür yaşama azmini, inanç ve kararlılığını; milletimizin hasletlerini, millî ve manevi değerlerini, ruhunun derinliklerindeki emeli en veciz şekilde ifade eden Mehmet Akif; sadece yazdıkları ve söyledikleriyle değil hayatta uyguladığı prensipleri ile bir rol modeldir. Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlâkı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı’nda tecessüm eden Akif’in bu mirasını gelecek nesillere aktarmak, onun düşünce ve ideallerini yaşatmak vazifemizdir.

Bu şanlı ecdadın torunları, bu yüce Milletin fertleri olarak da bizler cennet vatanımızın her karış toprağında, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaya ve İstiklal Marşı’mızı dünyanın dört bir tarafında ortak duygu ve coşkularla okumaya son nefesimize kadar devam etme azim ve kararlılığındayız.

İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 101’inci yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.