DOLAR

32,5836

0.32%
EURO

34,8211

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,08

1,00%
BİST 100

1,00%
height="132" />
Telçeken, ilçelerinde bulunan bakır madenin  Maden’de işlenmesi gerektiğini söyledi

Telçeken, ilçelerinde bulunan bakır madenin  Maden’de işlenmesi gerektiğini söyledi

ABONE OL
Mar 10, 2022 20:24
Telçeken, ilçelerinde bulunan bakır madenin  Maden’de işlenmesi gerektiğini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maden İl Genel Meclis Üyesi Cuma Telçeken, ilçelerinde bulunan bakır madenin  Maden’de işlenmesi gerektiğini ifade etti

Maden İl Genel Meclis Üyesi Cuma Telçeken, ilçelerinde bulunan bakır cevheri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Maden’de bulunan cevherin, Elazığlı iş adamları tarafından işletilmesinin ilçe ve şehir ekonomisine büyük katkılarının olacağını söyleyen Telçeken,  bu fırsatın değerlendirilmesini istedi.

“BU KAYNAĞA  SAHİP ÇIKALIM”

Telçeken, bakır cevheri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Birlik beraberlik içerisinde bu kaynağa  sahip çıkalım. Buradaki maden yataklarının, başta İlçemiz olmak üzere ilimize de büyük katma değeri olacaktır. Geçmiş dönemlerde,  Maden’de 3 bin 500 insan çalışıyordu. Olağanüstü bir ekonomik girdi vardı. O girdi hem Maden, hem Elazığ, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyordu. Bu nedenle yeni bulunan cevherin Maden’de yani yerinde  işlenmesi gerekiyor.” dedi

“BU FIRSAT BİR DAHA ELİMİZE GEÇMEYEBİLİR”

Rezervlerin işletilmesi ile ilgili  Elazığlı iş insanlarına çağrıda da  bulunan Telçeken açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Gelin bu maden sahalarına sahip çıkalım. Bu fırsat bir daha elimize geçmeyebilir. Hep birlikte el ele verelim ve bu sahalara sahip çıkarak; özelde Elazığ’ın, genelde Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayalım. Bu sahaların işletilmesi için tesislerin Maden’de  kurulması demek; altın rezervlerinin de ilçemizde dolayısıyla da Elazığ’da işletilmesi demektir. Bunun getirisi de, şehrimiz ekonomisi açısından çok önemli olacaktır

 Rezervlerin, başka şehirlerdeki işletmelerde  işlenmesi halinde;  Bu rezervlerin ilçemize de, kentimize de hiçbir faydası olmaz. Bunun iki tane örneği vardır Elazığ’da; biri ilçemizde faaliyetlerini firma buradan çıkardığı cevheri çıkardığı yerde değil de dışarılarda işliyor. Buradan Mersin’deki limanlara, oradan  da yurt dışına… yurt dışında işlendikten sonra da tekrar biz alıyoruz.  Kısabekir mevkiinde bulunmuş olan altın ve bakır rezervi çıkarıldığında da aynı duruma düşmek istemiyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.