DOLAR 32,3904 0.21%
EURO 35,1035 -0.03%
ALTIN 2.325,020,25
BITCOIN 2283915-0,41%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Elazığ TSO’dan SPK duyurusunun kaldırılması talep edildi

Elazığ TSO’dan SPK duyurusunun kaldırılması talep edildi

ABONE OL
Mar 7, 2022 16:14
Elazığ TSO’dan SPK duyurusunun kaldırılması talep edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nın 25 Şubat 2022 tarihinde web sitesinde yer alan Basın Duyurusuna Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan açıklama getirerek, Odanın resmi açıklama ve beyanatı dışında yer alan yorum, değerlendirme ve haberlerin bağlayıcı olmadığı belirtilerek, duyurunun kaldırılması veya düzeltilmesi talep edildi…

Konu hakkında Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan tarafından SPK’ya gönderilen yazıda; “SPK web Sitesinin Duyurular kısmında Basın Duyurusu şeklinde yapılan açıklamada, bazı yayın organları ve internet sitelerinde 23 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan “3 bin ortaklı Elazığ Girişim Grubu, kent madenlerine talip” başlıklı habere atıfta bulunularak bir açıklama yapılmıştır.

SPK’DAN DUYURUNUN KALDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Elazığ’ın Maden ilçesindeki maden sahası ile ilgili hızlı ilerleyen süreçte Elazığ kamuoyunda, Elazığ Girişim Gurubu adı ile maden sahasının Elazığ halkı tarafından işletilmesi konusu gündeme gelmiş olup Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan açıklamada yer aldığının aksine usulsüz ve izinsiz halka arz söz konusu olmayıp, yatırımcıların herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramaları söz konusu değildir. Elazığ Kamuoyunda oluşan bu haklı taleple ilgili SPK nezdinde görüşmeler ve çalışmalar devam etmektedir.

Elazığ girişim grubu olarak bir şirket kurulması, yatırım yapılması ve para toplanması söz konusu olmadığı gibi, basın açıklamanızda iddia edildiği gibi SPK’dan Elazığ Girişim Gurubu adına bir izin alındığı ifade edilmemiştir. SPK ve diğer ilgili kuruluşlar nezdinde yapılacak görüşmeler ve çalışmalar tamamlanıncaya kadar da böyle bir husus söz konusu olmayacaktır. Yapılan çalışma Elazığ ili sınırları içerisinde bulunan maden rezervlerinin Elazığlı müteşebbislerce işletilebilmesi adına, bir kamuoyu araştırması ve anket niteliği taşımaktadır.

Konunun profesyonelleri; ilgili kurumlar nezdinde görüşmeler yapmaya devam etmekte ve gerek hemşerilerimizin ve gerekse şehrimizin menfaatlerini en üst düzeyde tutma adına çalışmalarına devam etmektedir. Bahsi geçen yayın kuruluşuna Elazığ TSO tarafından gönderilmiş resmi bir açıklama veya kurumunuz tarafından duyurusu yapıldığı şekilde bir beyanatımız bulunmamakta olup, sürecin başlangıcından sonuna kadar her aşamada şeffaf bir yol haritası izlenerek, Elazığ Girişim Gurubunun hayata geçirilmesine öncülük eden, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kamuoyunu bilgilendirdiğimiz açıklamalar dışındaki haber, yorum ve kanaatlere itibar edilmemelidir.

“ELAZIĞ KAMUOYUNDA OLUŞAN BİRLİKTELİK VE ORTAKLIK KÜLTÜRÜNE ZARAR VERECEK”

Ayrıca, internet sitenizin duyurular kısmında yayımladığınız basın açıklamasının Elazığ ilinin menfaatlerini korumak adına kuruluş çalışmalarına devam edilen Elazığ Girişim Gurubunun yapısı ve duruşuna olumsuz etki yapacağı, Elazığ Kamuoyunda oluşan birliktelik ve ortaklık kültürüne zarar vereceğinin bilinmesi hususunu bilgilerinize arz eder, yukarıda bahsedilen basın açıklamasının internet sitenizden kaldırılmasını talep ederiz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.