DOLAR

32,5788

0.19%
EURO

34,8232

0.44%
ALTIN(gr)

2.418,48

-0,57%
BİST 100

9645.02

-0,57%
height="132" />
Yılmaz, Akaryakıt Zamları Durdurulamıyor

Yılmaz, Akaryakıt Zamları Durdurulamıyor

ABONE OL
Mar 3, 2022 18:39
Yılmaz, Akaryakıt Zamları Durdurulamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Akaryakıtçılar Meslek Grubu Başkanı   Ahmet Yılmaz, akaryakıt zamlarının durdurulamadığını dile getirdi. Yılmaz, önümüzdeki birkaç gün içerisinde akar yakıt fiyatlarının 25 lira olmasını beklediklerini vurgulayarak  Akaryakıta yapılan zamlar dolayısıyla zor günler geçirdiklerini kaydetti.

 Özel Haber: Faik Akgün

Akaryakıt fiyatlarına  yapılan zamları değerlendiren, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Akaryakıtçılar Meslek Grubu Başkanı   Ahmet Yılmaz; zamların durdurulamadığını ve mevcut koşullar değişmediği takdirde önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarının daha da zamlanacağını belirtti. Akaryakıta yapılan zamların kendilerini  zor durumda bıraktığını vurgulayan Yılmaz, son zamların ardından sermayelerinin tükenme noktasına geldiğini belirtti.

“1 TANKER YAKITIN FİYATI  700 BİN LİRA OLDU”

Akaryakıt fiyatlarına yapılan  zamlar, sürücülerin ardından akar yakıt istasyonu işletmecilerini de  isyan ettirdi.  Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi  Akaryakıtçılar Meslek Grubu Başkanı   Ahmet Yılmaz,  yapılan son zamların ardından akaryakıt istasyonu işletmecilerinin zor günler geçirdiğini kaydetti.  Yılmaz; “ Akaryakıta gelen zam, iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor. Ham petrol fiyatlarındaki artış,  akaryakıt  fiyatlarında çok  büyük bir etki yaptı.  Yeni zamlar  bekliyoruz. Bu zam furyası devam ederse  akaryakıt istasyonu işletmecileri olarak çok ciddi bir dar boğaza gireceğiz.

Son zamlardan sonra,  gecen yıl  200 bin TL’ye aldığımız 1 tanker yakıt,  şuan 700 bin lira oldu.  Buna karşın bizim kar marjımız değişmedi.

Bizim  kar marjımız değişmezken;  elektrik ücretlerine zam yapıldı.  İşçi maliyetleri arttı.  Yaşanan maliyet artışı bizi olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Akaryakıt fiyatlarının artması  bizimle birlikte  yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarını  nakliyecileri de zor durumda bıraktı. Bu sektörler  artık bugün vermiş olduğu fiyatı, yarın sabah veremiyorlar” dedi

“SEKTÖRÜMÜZ  ZOR DURUMDA”

 Sektörlerinin ve sektörlerine bağlı iş kollarının çok zor durumda olduğunu belirten yılmaz; “Örnek veriyorum; buradan İstanbul’a  yada Çanakkale’ye gitmek isteyen bir nakliyeci  700-800 litre yakıt kullanmak zorundadır. Akaryakıttaki fiyat artışları sonrasında  bu maliyeti karşılayacak güçleri kalmadı.   Çünkü akaryakıt fiyatları  her gün değişiyor ancak bu artışları  fiyatlarına yansıtamıyorlar.

Sektörümüz gerçek anlamda  çok zor durumda ve artışlar  maalesef devam edecek…  1 TL den fazla bir zam daha  bekliyoruz.

Akaryakıt litre fiyatının 20 TL yi devireceğini düşünüyoruz  Bu durumun önüne geçilmesi için üretimin artması lazım. Ancak mevcut üretimin az olmasından  dolayı fiyatlar artmaya devam edecek. ”ifadelerini kullandı

 “BU GİDİŞLE AKAR YAKIT FİYATLARINDA 25 LİRAYI GÖRECEĞİZ”

Araç sahiplerinin artık araçlarını kullanmaktan kaçındığını dile getiren Yılmaz vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladığını kaydetti. Yılmaz akaryakıt fiyatlarının 25 lirayı bulacağını ifade etti. Yılmaz; “  Akaryakıta yapılan zamlardan önce,  vatandaşlar Malatya’ya 100 TL ye gidip gelebiliyorlardı. Şuan aynı yakıta  200 TL ödemek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle insanlar artık  toplu taşıma araçlarına yöneldiler

İnsanlar mecburiyet dolayısıyla  toplu tasıma araçlarını  kullanıyor.  Özel araç kullanılmazsa biz  akaryakıtı kime satacağız?   Akaryakıttaki artışlardan dolayı her taraftan kilitlendik diyebilirim.

Üretim artarsa, fiyatların geriye çekileceğini düşünüyorum. Ancak mevcut koşullar altında akaryakıt fiyatlarında   25 lirayı göreceğiz. ”dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.