height="132" />
Hekimler isyanda: MHRS randevuları tıkanmış durumda!

Hekimler isyanda: MHRS randevuları tıkanmış durumda!

ABONE OL
Nis 19, 2022 20:46
Hekimler isyanda: MHRS randevuları tıkanmış durumda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde sağlık çalışanlarının, en çok da hekimlerin iş bırakma şeklindeki eylemleri giderek artıyor. Sağlık emekçileri artık sürdürülemez olan sağlık sistemine karşı isyan ediyor. Sağlık çalışanları akın akın yurt dışına gitmeye çalışıyorlar. MHRS randevu sistemi tıkanmış durumda. Vatandaşlar bölümlerin sürekli dolu olduğundan şikâyetçi. Sağlıkta şiddet olayları giderek artıyor.

Sağlıkçılar aldıkları ücretle geçinemiyor, 5 dakikada bir hasta bakarak yoğun iş yükü altında çalışıyor, şiddete uğruyor, tükeniyorlar. Sağlık emek ve meslek örgütleri pandemiyle birlikte artan şekilde sağlık emekçilerinin taleplerini, tepkilerini alanlara taşıdı, sağlık eylemleri yaygınlaştı.

Düşük ücretler, uzun çalışma saatleri (uzun derken gerçekten uzun, 48 saat içinde 36 saatlik nöbet gibi), giderek artan ve çığırından çıkan şiddet. Gerçekten de sorunlar yeni değil, çoğu yılların birikiminin bir sonucu ama pandemi başından beri olan bitenler sabırları taşırmış durumda.

MHRS tıkanmış durumda!

Hastanelerde yaşanan yoğunluk veya sistemsel hatalar sebebiyle 182 MHRS üzerinden randevu almak artık oldukça zorlaştı. İstedikleri bölümlerden randevu alamayan hastalar, hastanelerden nasıl randevu alacağını kara kara düşünmeye başladı.

Neden randevu alınamıyor?

Kısa süredir pek çok vatandaş MHRS üzerinden randevu alamadığı için dert yanarken hastaneden yüz yüze randevu almak da artık çok zor.  İlgili bölümün sekreterliğinden sabahın erken saatlerinde gidilirse eğer randevu oluşturabiliyor. Birçok kamu sağlık kuruluşu bunu da yapmıyor. Eğer MHRS üzerinden randevu bulunmuyorsa ALO 182 hattını arayarak operatör ile şansınızı denemek zorundasınız.

MHRS üzerinden randevu alamayan vatandaşlar bölümlerin sürekli dolu olduğundan şikayetçi olurken bu durumun kasıtlı yapıldığını düşünüyor.

Aylarca randevu talebinde bulunan vatandaşlar sürekli ‘talebinize uygun randevu bulunamamıştır’ yazısı ile karşılaşıyor. Hatta bu durum yoğun ilgi gören bölümler için değil, hemen hemen her bölüm için geçerli.

Hekimler 14-15 Mart’ta iş bırakma eylemi yapacak

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin 14-15 Mart’ta ülke genelinde iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Emeğimiz, haklarımız için, sürekli dile getirdiğimiz acil taleplerimiz için adım atılmazsa 14-15 Mart Pazartesi ve Salı günleri uzmanı, asistanı, akademisyeni, pratisyeni, aile hekimi, tıp öğrencisi, stajyeri, genci, yaşlısı, çalışanı, emeklisi bütün hekimler bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında g (ö)revde olacağız” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.